Agenda

naar overzicht

Concert Leoni Jansen in Klein Wetsinge

Solo

Leoni Jansen is presentatrice, zangeres en theatervrouw. Ze begon samen met Simone Kleinsma en Gerard Cox begin jaren zeventig een theatershow en deed daarna veel presentatiewerk op de tv. Zondagmiddag 7 mei geeft ze een concert in de kerk van Klein Wetsinge.

Gitaar en citer
De meeste zangers en zangeressen beginnen in hun eentje op een kruk met een gitaar. Leoni Jansen doet het andersom. Na een reeks samenwerkingsprojecten, waarvan de laatste met acht Zuid-Afrikaanse zangeressen, komt ze helemaal alleen, met gitaar en citer.

Leoni beweegt zich in vele gedaantes door muziek- en theaterland: ze toert als zangeres al vele seizoenen door de Nederlandse theaters en heeft inmiddels een vast en trouw publiek opgebouwd. Ze wordt geroemd om de ontspannen en integere manier waarop ze, vaak persoonlijke, verhalen combineert met haar Celtic/Americana song-repertoire.

Theaterprogramma's
Jansen is ook actief als regisseur van grote multi-culti theaterprogramma’s. De laatste jaren was ze als regisseur en samensteller onder meer verantwoordelijk voor Made in Holland, de muziek van Faranani (eerbetoon aan Nelson Mandela in Carré), de shows van de African Mama's en The Daughters of Africa. Ook programma's met jonge zangtalenten als She got game en Let's do her komen uit haar koker.

Coaching jonge zangers
De afgelopen jaren heeft Leoni zich bekwaamd in het coachen en regisseren van jonge zangers, zangeressen en bands die hun weg in de theaterwereld zoeken. Zo regisseerde ze theaterconcerten van diverse popgroepen, waaronder Room Eleven, Karsu, Trinity en Sensual en deed ze coaching op televisie voor Rocknation en The Voice.

Daarnaast heeft ze recent gezongen met veel buitenlandse wereldmuzikanten, zoals Busi Mhlongo, Toumani Diabate, Rosi Flores, Les Freres Guissés, Sibongile Khumalo, Mohammud Ahmed, Annie Grace, Karin Polwart, Kine Lam en Tshala Muana. Met Youssou N'dour zong ze de wereldhit 7 Seconds op het IDFA in Amsterdam.

Entree: € 12,50
Kaarten zijn telefonisch te bestellen: 06 54 68 54 05 of via e-mail kleinwetsinge@blgroningen.nl 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen