Agenda

naar overzicht

Let's Bowie: LAATSTE KAARTEN BESCHIKBAAR BIJ BOEKHANDEL VAN DER VELDE EN PLATO

Wende (fotograaf: Gregor Servais) Wende (fotograaf: Gregor Servais)

Met onder andere Wende, Gerry Arling, Elly de Waard, Sebastiaan Vos en Ad Verbrugge

Vrijdag 11 december is er in de Der Aa-kerk Let’s Bowie: een bijzondere avond die geheel in het teken staat van David Bowie. Het is een avond in stijl, met vele Bowie-kleuren, een concert en een talkshow. De fenomenale Wende zingt samen met het Red Limo String Quartet en gitarist Maarten van Damme vijf covers en ook eigen nummers. Een van de gasten, Elly de Waard, heeft een origineel Bowie-jasje bij zich met een bijzonder verhaal. 

Kunstenaar Bowie
Scherpdenkers maken deze avond een postmoderne balans op. Wat is eigenlijk de blijvende betekenis van de kunstenaar Bowie of ligt er, achteraf gezien, meer uiterlijke verpakking dan inhoud op tafel? Dit en meer bespreken Elly de Waard, Sebastiaan Vos en Ad Verbrugge tijdens de talkshow. Stadsdichter Kasper Peters laat zich inspireren door Bowie in nieuwe dichtregels. Daarna klinkt er een muzikale surprise uit het historische Schnitgerorgel hoog in de kerk, waarbij organist Eeuwe Zijlstra samen met Gerry Arling bewerkingen speelt van Bowie's Warsawa en Sense of Doubt. 

Wende
Zangeres en songwriter Wende zingt deze avond nummers van Bowie. Wende studeerde aan de Academie voor Kleinkunst. Ze werd bekend door haar vertolking van Franse chansons. Sindsdien won ze diverse prijzen en stond ze voor uitverkochte zalen. In 2009 verraste ze haar publiek toen ze de chansons verruilde voor dance, pop en rock. Haar nieuwste album Last resistance nam ze op in Berlijn. Begin dit jaar maakte ze haar acteerdebuut in de film Zürich

Tentoonstelling
Vanaf december is de tentoonstelling David Bowie is te zien in het Groninger Museum. De tentoonstelling is het eerste internationale overzicht van de carrière van David Bowie. Meer dan driehonderd objecten uit het David Bowie Archief zijn voor het eerst samengebracht. Het demonstreert hoe Bowie zijn werk is beïnvloed door en invloed heeft gehad op uiteenlopende stromingen in kunst, design, theater en de hedendaagse cultuur. De tentoonstelling startte in 2013 in het Victoria and Albert Museum in Londen en was bijna zes maanden te zien. De tentoonstelling trok daar ruim 300.000 bezoekers, onder wie veel internationale sterren.

Uitvoerenden Let’s Bowie
Wende, Red Limo String Quartet, Maarten van Damme (gitaar) , Gerry Arling (basgitaar, elektronica), Eeuwe Zijlstra (orgel)
Elly de Waard, Sebastiaan Vos, Ad Verbrugge en Kasper Peters (stadsdichter) zijn deelnemers aan de talkshow.
Let’s Bowie is onderdeel van Schnitgers Droom.

Entree Let's Bowie in de Der Aa-kerk: € 20,-
Online zijn de kaarten uitverkocht.
Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar bij Boekhandel Van der Velde (Akerkhof 45-47) en Plato (Oude Ebbingestraat 41).

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen