Agenda

naar overzicht

Lezing Kunst In Zicht: Jheronimus Bosch

Den duvelmakere

Donderdag 24 maart geeft Loes Rotshuizen in de Remonstrantse kerk een lezing over Jheronimus Bosch.  

Jeroen Bosch
In 2016 is het 500 jaar geleden, dat Jheronimus Bosch (circa 1450-1516) overleed. Dat feit is aanleiding voor zowel Museum Boijmans als het Noordbrabants Museum in 's Hertogenbosch om een grote tentoonstelling te organiseren rond zijn werk. 

Jeroen Bosch, zoals hij ook wel wordt genoemd, realiseerde in 's Hertogenbosch een markant oeuvre, dat ook vandaag nog de bewondering en verbazing van velen wekt. Met name de tentoonstelling in Den Bosch biedt de kijker een unieke kans om werken van Jeroen Bosch naast en bij elkaar te zien. Recent onderzoek in het kader van de tentoonstelling zal een nieuw licht werpen op inhoud en betekenis van deze raadselachtige schilder. 

In de lezing wordt ingegaan op de context van het werk van Jeroen Bosch en worden enkele werken besproken, met de nadruk op die werken die op de tentoonstellingen te zien zijn. 

Loes Rotshuizen 
Loes Rotshuizen studeerde kunstgeschiedenis in Amsterdam (VU) en Parijs (Sorbonne). Zij doceerde kunst- en cultuurgeschiedenis aan de Lerarenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving aan Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden. Daarnaast is zij nog steeds actief als docent in het HOVO in Noord Nederland, met als standplaats Leeuwarden.

Kunst In Zicht 
Deze lezing wordt georganiseerd door Stichting Kunst in Zicht in samenwerking met Bijzondere Locaties Groningen. Kunst in Zicht legt zich toe op het verbreiden van kennis over beeldende kunst, architectuur en archeologie om de ontwikkeling van belangstelling voor kunst bij zoveel mogelijk mensen aan te moedigen. Daartoe organiseert Kunst in Zicht lezingen, wandelingen en excursies, waarin zowel historische als actuele onderwerpen op het gebied van beeldende kunst, architectuur en archeologie aan de orde komen en aandacht wordt besteed aan lopende tentoonstellingen. Alle lezingen, wandelingen en excursies worden verzorgd door deskundige docenten, voor het merendeel kunsthistorici, historici en archeologen. 

donderdag 24 maart 2016
19.30 uur - 21.30 uur
€ 12,50
Opgave: Boekhandel Van der Velde, Akerkhof 45-47, Groningen

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen