Agenda

naar overzicht

Lezing Kunst In Zicht: Maya's

Heersers van het regenwoud

Donderdagavond 14 april geeft Trudy de Lange in de Remonstrantse kerk een Kunst In Zicht-lezing over Maya's

Tentoonstelling Drents Museum
Met de tentoonstelling Maya's - Heersers van het regenwoud neemt het Drents Museum in Assen ons mee op een intrigerende ontdekkingstocht door de hoogstaande beschaving van de Mayacultuur die zijn bloeitijd beleefde in de periode van 200 tot 900 na Christus. Deze lezing is een voorbereiding op een bezoek aan de tentoonstelling.

Mysteries
De beschaving van de Maya’s is nog steeds met veel mysteries omgeven en de vraag hoe deze hoog ontwikkelde cultuur in grote steden in het onherbergzame regenwoud van Midden-Amerika kon overleven is de leidraad van deze tentoonstelling. Door de vele nog niet eerder in Europa getoonde schatten krijgen we inzicht in de vele aspecten van hun beschaving: de machtige Mayakoningen met hun pracht en praal, maar ook de boeren zonder wie de grote monumentale steden nooit tot ontwikkeling zouden zijn gekomen.

Het leven aan het hof van de koning, de kalenders en uitgebreide kennis van het heelal, de prachtige beeldhouwwerken met historische verhalen en de geheimzinnige godenwereld blijken verbonden met de natuurlijke cyclus - zaaien, groeien, oogsten en wedergeboorte - van het belangrijkste voedsel van de Maya's: maïs.

Trudy de Lange is kunsthistorica en geeft lezingen en presentaties voor diverse instellingen.

Kunst In Zicht 
Deze lezing wordt georganiseerd door Stichting Kunst in Zicht in samenwerking met Bijzondere Locaties Groningen. Kunst in Zicht legt zich toe op het verbreiden van kennis over beeldende kunst, architectuur en archeologie om de ontwikkeling van belangstelling voor kunst bij zoveel mogelijk mensen aan te moedigen. Daartoe organiseert Kunst in Zicht lezingen, wandelingen en excursies, waarin zowel historische als actuele onderwerpen op het gebied van beeldende kunst, architectuur en archeologie aan de orde komen en aandacht wordt besteed aan lopende tentoonstellingen. Alle lezingen, wandelingen en excursies worden verzorgd door deskundige docenten.

donderdag 14 april 2016
19.30 uur - 21.30 uur
€ 12,50

Kaarten kunnen telefonisch, per e-mail of via de website worden besteld bij Stichting Kunst in Zicht, tel. 050-318 86 51, info@kunstinzichtgroningen.nlwww.kunstinzichtgroningen.nl
Opgave is ook mogelijk bij Boekhandel Van der Velde, Akerkhof 45-47, Groningen

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen