Agenda

naar overzicht

Lezing Kunst In Zicht: Stadsmarkeringen

Kunstwerken in Groningen

Donderdagavond 31 maart geeft André Tervoort in de Remonstrantse kerk een lezing over stadsmarkeringen

Oude stadspoorten
De stad Groningen heeft bij het 950-jarig bestaan in 1990 tien zogenoemde stadsmarkeringen gekregen: kunstwerken aan de belangrijke toegangswegen, op de grens van de stad, en één op het Martinikerkhof. Het zijn verwijzingen naar de markeringsfunctie van oude stadspoorten. Het stadsmarkeringsplan is ontworpen door architect Daniel Libeskind. 

Ontstaansgeschiedenis
Door wie zijn deze kunstwerken bedacht en wat stellen ze eigenlijk voor? En waarom staan ze op de plek waar ze staan: soms zijn ze alleen van een afstand te zien en op andere plaatsen kun je ze zo maar aanraken. Op deze en andere vragen wordt bij deze lezing ingegaan. In vogelvlucht wordt de (ontstaans)geschiedenis van de stadsmarkeringen uitgelegd, omlijst met wetenswaardigheden en bijzondere details. De lezing wordt gegeven door André Tervoort. Tervoort werkt bij de gemeente Groningen, onder meer als beheerder Openbare Kunst en als technisch adviseur bij het Centrum Beeldende Kunst in Groningen.

Kunst In Zicht 
Deze lezing wordt georganiseerd door Stichting Kunst in Zicht in samenwerking met Bijzondere Locaties Groningen. Kunst in Zicht legt zich toe op het verbreiden van kennis over beeldende kunst, architectuur en archeologie om de ontwikkeling van belangstelling voor kunst bij zoveel mogelijk mensen aan te moedigen. Daartoe organiseert Kunst in Zicht lezingen, wandelingen en excursies, waarin zowel historische als actuele onderwerpen op het gebied van beeldende kunst, architectuur en archeologie aan de orde komen en aandacht wordt besteed aan lopende tentoonstellingen. Alle lezingen, wandelingen en excursies worden verzorgd door deskundige docenten, voor het merendeel kunsthistorici, historici en archeologen. 

donderdag 31 maart 2016
19.30 uur - 21.30 uur
€ 12,50
Opgave: Boekhandel Van der Velde, Akerkhof 45-47, Groningen

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen