Agenda

naar overzicht

Lezing over de grutto

16:30 - 17:30

De kerk van Klein Wetsinge
Valgeweg 12
9773 TK Wetsinge

Routebeschrijving

Bijzondere vogel

In de kerk van Klein Wetsinge geeft Albert Beintema zaterdagmiddag 12 september een lezing over zijn zojuist verschenen boek over de grutto

De grutto
Als er één vogelsoort is die het verdient om uitgeroepen te worden tot dé vogel van Nederland, dan is het de grutto. Maar inmiddels gaat het helemaal niet zo goed met deze vogel; het boerenland is zodanig veranderd dat grutto’s daar niet meer kunnen leven. In veertig jaar tijd is twee derde van de grutto’s uit Nederland verdwenen.

Bijzondere vogel
Albert Beintema beschrijft hoe grutto’s hun jongen grootbrengen en hoe ze op spectaculaire wijze naar Afrika trekken. Hij laat zien hoe bijzonder deze vogel is en hoe belangrijk hij is als symbool voor de natuur en het cultureel erfgoed. Het is aan ons om te beslissen of wij de grutto willen behouden. Beintema heeft zijn keuze al gemaakt, al was het alleen maar omdat er niets mooiers te bedenken is dan een groepje baltsende grutto’s die luid schreeuwend door een mooie voorjaarslucht boven een bloemrijke weide achter elkaar aan jakkeren.

inloop 16.00 uur
aanvang 16.30 uur
entree € 5,- kaarten kunnen via e-mail worden gereserveerd: inezgeenen@gmail.com
einde 17.30 uur 
 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen