Agenda

naar overzicht

Lezing over Fie Werkman en haar vader Hendrik Nicolaas Werkman

19:30 - 21:30

Remonstrantse Kerk
Coehoornsingel 14
9711 BS Groningen

Routebeschrijving

Voetsporen

Donderdag 15 oktober organiseert de stichting Kunst In Zicht in samenwerking met Bijzondere Locaties Groningen in de Remonstrantse kerk een lezing over Fie Werkman, de dochter van Hendrik Nicolaas Werkman. 

De kunstenaar Hendrik Nicolaas Werkman had een bijzondere band met zijn jongste dochter Fie, maar paradijselijk was hun verhouding beslist niet. Over het boeiende leven van Fie Werkman (1915-2002) en de relatie met haar vader geeft Doeke Sijens deze avond een lezing.

Kinderwerkplaats
Fie Werkman volgde de voetsporen van haar vader en gebruikte de vrije expressie die hij in zijn werk toepaste voor haar Kinderwerkplaats, die zij in 1953 oprichtte. Hier heeft zij generaties kinderen geleerd hun expressiviteit te uiten. Ook maakte ze zelf prachtige stofassemblages, die door de kunstkritiek zeer werden gewaardeerd. Erg goed was de verhouding tussen vader en dochter niet. Meermalen voelde Fie zich door hem in de steek gelaten. Veel bleef tussen hen onbesproken, maar met behulp van de brieven die Werkman aan zijn vrienden schreef en de herinneringen die Fie zelf heeft opgeschreven, kan het beeld van de zwijgzame vader en zijn getalenteerde dochter goed worden ingekleurd. Met deze lezing zal Doeke Sijens het boeiende leven van Fie Werkman (1915-2002) schetsen en haar daarbij uit de schaduw van haar beroemde vader halen.

Tijd: 19.30 - 21.30 uur
Entree: € 12,50
Opgave: info@kunstinzichtgroningen.nl

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen