Agenda

naar overzicht

Lezing over grafkelders

20:15 - 21:30

Remonstrantse Kerk
Coehoornsingel 14
9711 BS Groningen

Routebeschrijving

Kerkhovenreeks

Vrijdag 8 april organiseert Stichting Oude Groninger Kerken een lezing in de Remonstrantse kerk. Onderwerp is deze keer Grafkelders in het Groningerland. De lezing wordt gegeven door Harry Brouwer. Hij spreekt naar aanleiding van het verschijnen van deel 18 in de Kerkhovenreeks met de titel: Een grote hoop verrot holt en dog weijnig beenderen - Grafkelders in het Groningerland.

Weinig bekend over grafkelders
Vrijdag 8 april vindt de presentatie plaats van deel 18 in de Kerkhovenreeks met de bovengenoemde titel. Harry Brouwer weet in deze uitgave met behulp van historische krantenberichten veel interessante verhalen naar boven te halen over grafkelders in het Groningerland. Aansluitend aan de presentatie vindt om 20.15 uur een lezing plaats door de schrijver van deze uitgave. Tijdens de lezing besteedt Brouwer uitgebreid aandacht aan de in het boekje beschreven grafkelders en de daarbij behorende verhalen. Over deze kelders is weinig bekend omdat ze vaak moeilijk toegankelijk zijn. Soms verdween de ingang onder een houten vloer. Als de familie uitstierf, werd er geen onderhoud meer gepleegd en raakte de kelder in vergetelheid.

Kerkhovenreeks Groninger Kerken
De uitgave Een grote hoop verrot holt en dog weijnig beenderen – Grafkelders in het Groningerland is de achttiende in een reeks uitgaven over kerken en kerkhoven uitgebracht door de Stichting Oude Groninger Kerken met als doel de belangstelling voor dit bijzondere culturele erfgoed in het Groningerland te bevorderen. Deze en de (meeste) eerdere uitgaven zijn te koop via de (web)winkel van Stichting Oude Groninger Kerken.

Aanvang: 20.15 uur (kerk open 20.00 uur). 
De lezing is gratis voor donateurs, niet-donateurs betalen € 2,50. 
Om circa 21.30 uur is de lezing afgelopen. 

Aanmelding: via info@groningerkerken.nl of 050-3123569 o.v.v. Lezing vrijdag 8 april 2016 - Grafkelders Groningerland
Aan het eind is er gelegenheid om even na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen