Agenda

naar overzicht

Lezing: restauratie van Groninger kerken

19:30 - 21:30

Remonstrantse Kerk
Coehoornsingel 14
9711 BS Groningen

Routebeschrijving
foto: Anne-Marie Kamp foto: Anne-Marie Kamp

Bouwkundige Jur Bekooy vertelt

Donderdag 10 december organiseert de stichting Kunst In Zicht in samenwerking met Bijzondere Locaties Groningen in de Remonstrantse kerk een lezing over het restaureren van Groningse kerken.

Restauratie kerk van Klein Wetsinge
Op 26 juni van dit jaar werd de kerk van Klein Wetsinge officieel in gebruik genomen, na een grondige restauratie en verbouwing die in november 2013 begon. De kerk is dagelijks geopend, bezoekers kunnen het torentje van de kerk beklimmen en genieten van het prachtige uitzicht over het Reitdiepgebied.

Het is een van de vele voorbeelden van restauraties van Groninger kerken. Jur Bekooy is bouwkundige bij Stichting Oude Groninger Kerken. Hij laat in deze lezing de historische Groninger kerken en hun restauraties door de decennia heen zien. Daarbij zullen restauratieopvattingen door de tijd heen de revue passeren, vooral vanaf het einde van de 19e eeuw, toen het besef van monumentenzorg doordrong. Ook legt hij uit hoe we tegenwoordig omgaan met restauratie en her- en doorbestemming van de Groninger kerken.

Kunst In Zicht 
Deze lezing wordt georganiseerd door Stichting Kunst in Zicht in samenwerking met Bijzondere Locaties Groningen. Kunst in Zicht legt zich toe op het verbreiden van kennis over beeldende kunst, architectuur en archeologie om de ontwikkeling van belangstelling voor kunst bij zoveel mogelijk mensen aan te moedigen. Daartoe organiseert Kunst in Zicht lezingen, wandelingen en excursies, waarin zowel historische als actuele onderwerpen op het gebied van beeldende kunst, architectuur en archeologie aan de orde komen en aandacht wordt besteed aan lopende tentoonstellingen. Alle lezingen, wandelingen en excursies worden verzorgd door deskundige docenten, voor het merendeel kunsthistorici, historici en archeologen. 

Tijd: 19.30 - 21.30 uur
Entree: € 12,50
Opgave: info@kunstinzichtgroningen.nl
Zie voor meer informatie de website van Kunst In Zicht

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen