Agenda

naar overzicht

Lieve Joris in De Amshoff

Schrijver in de Kerk: Lieve Joris in De Amshoff

Bijzondere Locaties Groningen, Stichting Oude Groninger Kerken en de Culturele Onderneming organiseren zondag 28 september een achtste literaire ontmoeting op een bijzondere locatie. Lieve Joris wordt tijdens Schrijver in de Kerk in De Amshoff in Kiel-Windeweer aan de tand gevoeld door interviewer Margriet Bos. Sidekick in het programma vormt ook dit keer weer de veelzijdige Groninger musicus Remko Wind.

Lieve Joris is een Vlaamse schrijfster van reisverhalen. In De Amshoff vertelt ze deze middag onder andere over haar boek Op de vleugels van de draak, waarvoor ze in mei de VPRO Bob den Uyl Prijs 2014 won, de prijs voor het beste reisboek van het afgelopen jaar. Joris reisde voor haar boek in het kielzog van Afrikaanse handelaars naar China om inzicht te krijgen in de relatie die zich tussen deze twee culturen ontwikkelt. Ze zocht aansluiting bij zowel Afrikanen als Chinezen. 'Met haar prachtige pen geeft ze hen een stem en een gezicht', stelde de jury.

Lieve Joris
Godelieve ’Lieve’ Elisabeth Achiel Micheline Joris (Neerpelt, 14 juni 1953) werd geboren als vijfde in een gezin van negen. Haar vader werkte bij de belastingdienst, haar moeder was een molenaarsdochter. Na de kostschool studeerde Joris een jaar psychologie in Leuven en vertrok daarna naar Amerika om als au pair te werken en rond te reizen. In 1975 ging ze naar Nederland, waar ze de School voor de Journalistiek in Utrecht volgde. Ze vestigde zich in Amsterdam en ging na haar studie schrijven voor de Haagse Post, NRC en het maandblad Avenue. Nadat ze tien jaar voor de Haagse Post had gewerkt, begon ze naast artikelen ook boeken te schrijven. In 1986 debuteerde ze met De Golf. Haar werk is journalistiek en literair.

Aanvang: 15.00 uur (kerk open om 14.30 uur)
Einde: 17.00 uur
Prijs: € 17,50 (inclusief hapje/drankje, maar exclusief maaltijd)
Kaarten zijn verkrijgbaar rechtsboven op deze pagina. Kaarten kunnen ook worden gekocht bij Het Hanze Huis en Boekhandel Van der Velde (Akerkhof noordzijde).
Opgave is ook mogelijk bij de Stichting Oude Groninger Kerken: via e-mail of 050-3123569.

Wanneer u aansluitend wilt blijven dineren in De Amshoff, graag bij aanmelding even doorgeven.
Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Oude Groninger Kerken.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen