Agenda

naar overzicht

Expositie Linda Noordhuis in Klein Wetsinge

t/m 10:00 - 18:00

De kerk van Klein Wetsinge
Valgeweg 12
9773 TK Wetsinge

Routebeschrijving

Portretten, pin-ups en (strip)figuren

In de kerk van Klein Wetsinge is van maandag 17 juli tot en met zondag 27 augustus een expositie met werken van Linda Noordhuis te zien.

Linda Noordhuis woont in Zuidwolde en studeerde aan de Rijksuniversiteit van Groningen en Università degli Studie in Siena (Italië). Ze is als docent verbonden aan de Hanzehogeschool Groningen, daarnaast maakt zij vrij werk als schrijver en schilder. Noordhuis schreef voor Tableau, Magazine voor Fine Art, Dagblad van het Noorden en Boeskoolnijs. Ze exposeerde onder andere in het Drents Museum en Pictura. 

Pin-ups en (strip)figuren
Het boek Erik of het klein Insectenboek van Godfried Bomans is inspiratiebron voor de serie Pin-ups en (strip)figuren. De negenjarige Erik leest een boek over insecten voordat hij gaat slapen. In zijn dromen wandelt hij ‘s nachts dwars door de lijst van een schilderij een landschap in. Hij is heel klein en de bladeren, grassprieten om hem heen zijn enorm. In deze schilderijen vindt u niet Erik zelf, maar pin-ups en stripfiguren. Alhoewel de Daltons hun spierballen laten zien, een op Andy Warhol geïnspireerde cowboy een colaatje drinkt en Valentijnsboodschappen worden afgevuurd met een plastic pistool zijn de pin-ups niet onder de indruk. Ook zijn er tijdens deze tentoonstelling kinderportretten te zien 

De kerk van Klein Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Er is een uitgebreide lunch- en borrelkaart. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied. 

Entree: gratis
De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken, van 10.00 uur tot 18.00 uur.
NB: De kerk is gesloten tijdens besloten partijen. Zeker weten of de expositie toegankelijk is? Bel dan even van tevoren; 06 546 854 05.

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen