Agenda

naar overzicht

Marjoleine de Vos in Klein Wetsinge

Auteur te gast in kerk van Klein Wetsinge

Zondagmiddag 5 februari is auteur Marjoleine de Vos te gast in de kerk van Klein Wetsinge

Dichtbundels
Marjoleine de Vos (1957) is de auteur van vier niet alleen goed ontvangen maar ook goed gelezen dichtbundels die, opmerkelijk voor poëzie, alle diverse malen werden herdrukt. Haar laatste bundel Uitzicht genoeg verscheen in 2013 bij uitgeverij Van Oorschot en beleefde onlangs een vijfde druk.

De pen in de soep
In NRC Handelsblad schreef ze twaalf jaar lang met hartstocht over koken, het ontbenen van eenden, het rapen van oesters op het wad of het genie van Yotam Ottolenghi. Twee jaar geleden gooide ze, zoals ze zelf aankondigde ‘de pen in de soep’ om zich meer op andere onderwerpen te kunnen concentreren. Ze schrijft al zo’n twintig jaar voor dezelfde krant een tweewekelijkse, beschouwelijke column waarin ze ethische, literaire, religieuze en morele thema’s opwerpt, naar aanleiding van bijvoorbeeld Griekse tragedies, de Groningse aardbevingen, een gelezen gedicht of een krantenfoto. Een keuze uit haar beschouwingen werd in 2011 gebundeld onder de titel Het is zo vandaag als altijd.

Marjoleine de Vos volgde het gymnasium in Amsterdam. Aan de Universiteit van Amsterdam studeerde ze Nederlandse Taal- en Letterkunde. Ze studeerde in 1985 af op Gerrit Achterberg. Sinds 2008 woont ze in Toornwerd, vlakbij Middelstum.

De kerk van Klein Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Er is een uitgebreide lunch- en borrelkaart. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied. 

Entree: €10,-
Kaarten zijn telefonisch te bestellen: 06 54 68 54 05 of via e-mail kleinwetsinge@blgroningen.nl

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen