Agenda

naar overzicht

Margaretha Zelle: meer dan Mata Hari - lezing Kunst in Zicht

19:30 - 21:30 - € 12,50

Remonstrantse Kerk
Coehoornsingel 14
9711 BS Groningen

Routebeschrijving

Lezing door Doeke Sijens

Donderdagavond 16 november geeft Doeke Sijens (schrijver en algemeen manager van de Openbare Bibliotheek Groningen) in de Remonstrantse kerk een lezing over Mata Hari

Fries Museum
Deze lezing wordt georganiseerd naar aanleiding van de tentoonstelling in het Fries Museum over Mata Hari. Want op 14 oktober 2017, honderd jaar na haar dood, opende in het museum de grootste Mata Hari-tentoonstelling ooit. Tijdens de tentoonstelling Mata Hari – de mythe en het meisje zijn honderdvijftig authentieke voorwerpen uit binnen- en buitenland te zien. Aan de hand van persoonlijke bezittingen, foto’s, plakboeken, brieven en militaire dossiers kunnen bezoekers Margaretha Zelle leren kennen, het meisje achter de iconische Mata Hari. Van haar geboortestad Leeuwarden reisde ze naar Nederlands-Indië, waar het noodlot haar achtervolgde. De tentoonstelling vertelt over haar glorieuze opkomst in de danstheaters van Parijs en het web vol van intriges waar ze tijdens de Eerste Wereldoorlog in verstrikt raakte.

Kunst In Zicht
Deze lezing wordt georganiseerd door Stichting Kunst in Zicht in samenwerking met Bijzondere Locaties Groningen. Stichting Kunst in Zicht stelt twee keer per jaar een afwisselend programma samen waarin diverse vormen van kunst dichter bij het publiek worden gebracht. Het aanbod omvat lezingen, cursussen, wandelingen en excursies, over onderwerpen uit de geschiedenis van de beeldende kunst, architectuur en toegepaste kunst, archeologie en regionale geschiedenis. De activiteiten sluiten zo mogelijk aan op lopende tentoonstellingen in binnen- en buitenland, en op andere actuele culturele evenementen.

Entree: € 12,50 (€ 11,- voor donateurs)
Aanmelden voor deze lezing: aanmelden@kunstinzichtgroningen.nl of telefonisch: 050 318 8651

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen