Agenda

naar overzicht

Messiah van Händel

Vocaal Ensemble Cantatrix en Concerto d'Amsterdam

Samen met het bekende barokorkest Concerto d’Amsterdam en met een uitmuntende cast van solisten brengt Vocaal Ensemble Cantatrix de Messiah van Händel in de Der Aa-kerk. 

Dit oratorium gaat over de geboorte, de dood en de opstanding van Jezus. De tekst is gebaseerd op verzen uit het Oude en Nieuwe Testament. Händel had al veel opera’s gecomponeerd voor hij aan zijn religieuze composities begon. Ook bijbelteksten kon hij daarom van de pakkendste melodieën voorzien. De eerste uitvoeringen in 1742 van deze baroktopper waren in een mum van tijd uitverkocht.

Händel
Georg Friedrich Händel is nooit van het toneel verdwenen. Moest er voor Bach in de 19e eeuw nog een hulpoperatie op touw worden gezet, Händels muziek wist op eigen kracht alle eeuwen te trotseren. Het Hallelujakoor uit de Messiah begon bij de première aan een triomftocht die duurt tot op de huidige dag. Eromheen zitten andere magnifieke koorstukken, plus prachtige aria’s. Voor elke bijbeltekst wist Händel, de doorgewinterde operacomponist, steeds de pakkendste melodie te vinden.

Vocaal Ensemble Cantatrix
Vocaal Ensemble Cantatrix groeide in twintig jaar uit van een zingende vriendenclub tot een volwassen kamerkoor, dat elk jaar verschillende concertreeksen verzorgt op semiprofessioneel niveau. Onder leiding van vaste dirigent Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen heeft het koor nationaal en internationaal een uitstekende naam opgebouwd. 

Concerto d’Amsterdam
Concerto d’Amsterdam is sinds vele jaren actief op de Nederlandse en buitenlandse podia, zowel in eigen programma’s als in samenwerking met koren. De musici spelen op historische instrumenten

Sopraan:          Hanneke de Wit
Alt:                   Anna Traub
Tenor:              Rudmer de Vries
Bas:                  Frans Fiselier
Orkest:             Concerto d'Amsterdam

Entree: € 25 (voorverkoop) / €32 (aan de kassa)
Kaarten zijn verkrijgbaar op de website van Cantatrix of telefonisch: 06-51213471
HET CONCERT GAAT DOOR, DESONDANKS DE WINTERSE WEERSVOORSPELLING

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen