Agenda

naar overzicht

Middeleeuwse kloosterwandeling

Wandelen naar Aduard

Op zaterdag 19 september vindt de opening plaats van Het Wonder van Aduard, een project waarmee de kloostergeschiedenis tot leven komt.  

Onderdeel van deze feestelijke opening is een unieke kloostertocht van bijna dertien kilometer. Deze wandeltocht volgt nagenoeg de oude route die de Cisterciënzermonniken tussen Groningen en Aduard liepen. De route voert langs verschillende historische belangrijke plekken voor zowel de stad Groningen als het oude klooster in Aduard.

De kerk van Leegkerk
Deelnemers worden tijdens de wandeling verrast met theater, muziek, zang en meer. De wandeling passeert de kerk van Leegkerk waar cisterciënzermuziek te beluisteren is. De wandeling eindigt in Aduard. Hier stond ooit het grootste cisterciënzerklooster van Noordwest-Europa. Het kloostercomplex is bijna geheel als ruïne onder de grond verdwenen. In Aduard wacht de wandelaars als hedendaagse pelgrims een warm welkom. de kloostertocht eindigt op het Kaakheem, waar een dorpsfeest in middeleeuwse sferen plaatsvindt.

Neem je smartphone mee
Neem tijdens deze wandeling vooral je smartphone of tablet mee, want in het klooster in Aduard kun je met de nieuwste interactieve 3D-app het klooster herleven. Je kunt zelfs ter plaatse virtueel door het kloostercomplex lopen.

Startschot 
Tussen 10.30 uur en 11.00 uur kunt u zich met uw bewijs van inschrijving melden bij de organisatie op het Martinikerkhof, waarna u een routebeschrijving ontvangt.  Rond 11.00 uur wordt het startschot gegeven. Deelnemers ontvangen vooraf via e-mail een GPX-file. 

Ontvangst 10.30 uur
Start: 11.00 uur
Kosten voor deelname: € 5,- Meewandelen? Inschrijven is mogelijk tot 12 september: www.inschrijven.nl (er zijn 200 plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij).

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen