Agenda

naar overzicht

Nacht van de Geschiedenis in de Der Aa-kerk

20:00 - 23:45

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Diskursi organiseert avond vol lezingen

Er is weer een Nacht van de Geschiedenis in Groningen: studenten van studievereniging Diskursi organiseren donderdag 28 mei de Nacht van de Geschiedenis, met verschillende lezingen door prominente sprekers

Een van de sprekers is de bekende journalist Jelle Brandt Corstius, bekend van onder andere de documentaireserie De bergen achter Sotsji en van de boeken Rusland voor gevorderdenKleine landjes en Universele reisgids voor moeilijke landen. Emeritus professor Frank Ankersmit praat in de Der Aa-kerk over het politieke bestel in historisch perspectief. Stefan van der Poel vertelt over de geschiedenis van joden in Groningen. Ook wethouder Mattias Gijsbertsen is aanwezig, hij geeft een lezing over politiek.

Lezingen op de gewelven
Naast lezingen worden er ook stukken vertoond die uit de archieven komen. Verder presenteren historische verenigingen hun onderzoek, net als studenten die net hun scriptie hebben geschreven. Ook wordt er op een bijzondere manier van de Der Aa-kerk als locatie gebruikt gemaakt. Zo worden er lezingen gegeven op de gewelven van de kerk en in de toren.  

Diskursi
Diskursi is opgericht als het intellectuele gezelschap als discipline van A.S.V Dizkartes. Het doel is om intellectuele discussies tussen studenten van verscheidene studies te faciliteren. Diskursi is hierbij geïnspireerd door het achttiende-eeuwse verlichte genootschap Felix Meritis in Amsterdam. De leden van Diskursi zijn studenten van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool. 

Maandelijks organiseert het Praesidium van Diskursi kleinere lezingen, discussies en borrels op Dizkartes voor haar leden. Verder organiseert Diskursi vanaf 2015 jaarlijks een symposium in de Der Aa-kerk. Het symposium behelst een wetenschapsgebied en wordt aangeduid als “De Nacht van de …”. Dit eerste jaar is dat de Nacht van de Geschiedenis.

Entree
€ 10 / € 7,50 voor studenten / € 5 voor vrienden en leden van Diskursi.
Kaarten zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Godert Walter. 

De avond start om 20.00 uur, de deuren zijn geopend vanaf 19.30 uur.
Kijk voor meer informatie op de website van Diskursi.

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen