Agenda

naar overzicht

Nederlands Kamerkoor in Scandinavische kringen

Nederlands Kamerkoor zingt in de Der Aa-kerk

Donderdag 16 april zingt het Nederlands Kamerkoor onder leiding van Risto Joost in de Der Aa-kerk. Op het programma staat muziek van Scandinavische componisten.

Een Noord-Europees programma van contrasten, de bisschop en de heiden. Wie geloof je, wie verkies je? Vanuit die vraag creëerde chefdirigent Risto Joost een programma waarin heidense en christelijke riten om voorrang strijden. Noord-Europa heeft een oersterke koortraditie, die fantastische zangers, koren én componisten voortbrengt. In Noord-Europa speelt de natuur een grotere rol dan in het verstedelijkte westen, en de heidense riten zijn nog voelbaar. De componisten van dit programma laten zich door die mystiek vangen. Componisten als Sandström, Tormis, Nystedt en Holten schrijven in een aantrekkelijke en toegankelijke taal, die zowel bezweert als verheft.

Entree:
Normaal € 25,-
Donateurs Stichting Oude Groninger Kerken € 22,50
Nieuwsbrieflezers Bijzondere Locaties Groningen € 22,50
CJP/Studenten € 15,-

KOOP HIER UW KAARTEN

Per bestelling wordt € 1,50 aan servicekosten in rekening gebracht. Plaatsbewijzen zijn inclusief een glas wijn van € 3,-.

Dit is een concert in het kader van de serie Proefkamermuziek. De heerlijke wijnen die tijdens de optredens worden geschonken kunt u bestellen bij www.cultuurenwijn.nl. De wijnen zijn scherp geprijsd en van het aankoopbedrag komt 25% ten goede aan het Nederlands Kamerkoor.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen