Agenda

naar overzicht

Noorderlicht Fotomanifestatie 2017

t/m 11:00 - 18:00 - € 17,50

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving
Maija Tammi - One Of Them is Human #1 Maija Tammi - One Of Them is Human #1

NUCLEUS, de verbeelding van wetenschap

Van zondag 22 oktober tot en met zondag 26 november vindt de vierentwintigste editie plaats van de Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie. Deze editie gaat over wetenschap en de verbeelding ervan door fotografen en kunstenaars. 

NUCLEUS 
Op zeven locaties in Groningen, Eelde en Assen is werk van ruim vijftig fotografen te zien rond het thema ‘NUCLEUS, de verbeelding van wetenschap’. De Der Aa-kerk is een van de locaties waar bijzondere foto's zijn te zien.

De tentoonstelling staat in het teken van de menselijke drang om de wereld om ons heen te willen begrijpen en beheersen. NUCLEUS ('de kern') gaat over ontdekking en vooruitgang.

Kunst en wetenschap
Kunstenaars stellen zichzelf vaak dezelfde vragen als wetenschappers en hebben veel van dezelfde uitgangspunten: originaliteit, creativiteit en een open geest. In NUCLEUS gaan beide disciplines de dialoog aan met elkaar. In het festival is de wetenschap zowel onderwerp als inspiratiebron.

Jos Jansen en Ben Feringa
Een opvallend onderdeel van NUCLEUS is de samenwerking tussen fotograaf Jos Jansen en prof. dr. Ben Feringa, hoogleraar organische chemie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij wordt gezien als een van de meest creatieve chemici ter wereld. In samenwerking met de RUG heeft Noorderlicht Jansen uitgenodigd om de essentie vast te leggen van het werk van Ben Feringa, die in 2016 de Nobelprijs voor de Scheikunde ontving. De serie die hieruit ontstaat, wordt in de Der Aa-kerk getoond.

Noorderlicht Fotofestival 2017
Noorderlicht staat sinds 1990 bekend om haar jaarlijkse fotomanifestatie, afwisselend in de provincies Groningen en Friesland, haar permanente Fotogalerie in het hart van Groningen en de veelvormige projecten die zij daarnaast organiseert. Noorderlicht onderscheidt zich met betrokken narratieve fotografie op het grensvlak van kunst en documentaire. 

De Der Aa-kerk is de hoofdlocatie van deze fotomanifestatie. Er is ook werk te zien in de Noorderlicht Fotogalerie en in een aantal satellietlocaties in de stad Groningen en andere plaatsen in het Noorden.

Openingstijden: woensdag t/m zondag van 11.00 uur tot 18.00 uur.

Entree
Passe-partout € 17,50
Passe-partout met catalogus € 30,-
Studenten passe-partout € 10,-

Kijk voor meer informatie op de website van Noorderlicht.

liquid gravity (2013), 132 x 202 cm, © Michael Najjar

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen