Agenda

naar overzicht

Noorderspel in de Der Aa-kerk

10:00 - 17:00

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Noorderspel in de Der Aa-kerk

Wirwar Spellen en Puzzels organiseert zaterdag 27 september voor de tweede keer de spellenbeurs Noorderspel in de Der Aa-kerk.

In de kerk komen nieuwe en gerenommeerde speluitgevers hun spellen demonstreren. Zoals onder andere Jumbo, Henmar Games, 999 Games, White Goblin Games, Asmodee, Mittwoch Games en de Groninger Studenten Bridge vereniging.

Een van de bordspellen die in de kerk wordt gedemonstreerd is Ticket to Ride Nederland. Dit is een uitbreiding van het bekende Ticket to Ride, een van de best verkochte grote bordspellen van Wirwar. Bij dit spel heb je geheime routes van plaats naar plaats. De spelers proberen hun eigen routes te voltooien terwijl ze anderen dwars zitten. Snel te leren, maar wel tactisch diepgaand.

Naast de vele bordspellen die gedemonstreerd worden, wordt het eerste Groningse kampioenschap Kruiswoord georganiseerd. Kruiswoord is een letter en woord-spel van White Goblin waarbij de dobbelstenen elke ronde twee letters bepalen. De spelers moeten een van deze letters kiezen en op hun scoreblad invullen. Op deze wijze worden er horizontaal en verticaal woorden gevormd. Des te langer het woord, des te meer punten je scoort. Dat klinkt eenvoudig, maar niet elke letter kan je gebruiken. Uiteindelijk wint de speler die met zijn woorden de meeste punten weet te scoren.

Ook is er weer een spelontwerpwedstrijd waarbij enthousiaste ontwerpers hun spel presenteren en het beste spel van Groningen kunnen winnen!

Entree
€ 2,50. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree. Het entreebewijs is gelijk ook een loterijlot waarmee je een van de fantastische spellen die gedemonstreerd worden kunt winnen.

Kijk voor meer informatie op de website van Noorderspel.

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen