Agenda

naar overzicht

Noorderzon in de Der Aa-kerk: Cláudia Dias

t/m 21:30 - 22:55 - € 12,50

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Cláudia Dias: Monday - Watch out for the right

Van 18 tot en met 28 augustus is het weer tijd voor het leukste theaterfestival van Nederland: Noorderzon. In de Der Aa-kerk is een bijzondere voorstelling van de Portugese choreografe Cláudia Dias te zien. 

Als een bokswedstrijd
Met een flinke stelling kan je iemand goed om de oren slaan. Stevige meningen kunnen botsen en schuren en raken soms in een flinke knokpartij verwikkeld. Maar alleen als we elkaar verbaal te lijf durven gaan, komen we met zijn allen verder. Daarom gaat de Portugese choreografe Cláudia Dias de komende jaren de dansante discussie aan met zeven verschillende, politieke geëngageerde, kunstenaars. Als een bokswedstrijd met zeven rondes. In Monday is dichter en schrijver Pablo Fidalgo Lareo haar eerste tegenstander met wie ze letterlijk in de boksring duelleert over belangrijke, actuele vragen. Waarom zijn we bang voor de ander? Hoe kunnen we onze toekomst veranderen? Met het publieke debat hopelijk als uiteindelijke winnaar. Noorderzon coproduceert deze voorstelling in het kader van NXTSTP. 

Theaterfestival
Noorderzon is een jaarlijks terugkerende 11-daagse internationale kunstenmanifestatie in het Noorderplantsoen en op diverse nabijgelegen locaties in en om het centrum van Groningen.

Het in 1991 opgerichte Noorderzon Festival is uitgegroeid tot een hoogtepunt van de culturele zomer in Groningen. Het programma legt een sterke nadruk op internationaal werk en een accent op werk met wortels in het Noorden. Het programma-aanbod is een mix van gratis en betaalde voorstellingen. Het aanbod bestaat uit theater, muziek, dans, beeldende kunst, multimedia, circus en alles wat daar tussenin zit.

Duur: 55 min.
Taal: Portugees met Nederlandse boventiteling

Entree: € 12,50
Kaarten zijn vanaf 25 juli (13.00 uur) verkrijgbaar op de website van Noorderzon

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen