Agenda

naar overzicht

Noorderzon in de Der Aa-kerk: Ad Visser

20:30 - € 15,00

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

De Parade van de hemelse tragedie

Van 18 tot en met 28 augustus is het weer tijd voor het leukste theaterfestival van Nederland: Noorderzon. In de Der Aa-kerk is vrijdag 26 augustus een bijzonder optreden van Ad Visser.

Megagedicht
Mr. Toppop, multi-media performer & singer-songwriter himself op Noorderzon? Jazeker! In samenwerking met het Groninger Museum presenteert Noorderzon de première van de videoversie van de song De Parade van de hemelse tragedie in de Der Aa-kerk. In 2005 verscheen dit 1050 verzen tellende megagedicht en lied in boekvorm. Tien jaar lang heeft beeldenmaker Mr. Instant Image Action gewerkt aan de visuals bij deze marathonhappening van 8 uur, 39 minuten en 39 seconden.

Lyrische achtbaan
Verwacht een lyrische achtbaan, een poëtische hoogmis van maatschappijkritiek, muzikaliteit en prikkelende beelden, die tegelijkertijd schitterend vertaald worden in suggestieve, traag in elkaar overvloeiende beelden. Met deze langste muziekvideoclip ter wereld verrast en inspireert Ad Visser zijn oude en nieuwe fans en iedereen die zijn uitzonderlijke carrière volgt. Daarnaast worden er speciaal voor deze avond maar liefst tien extra muzikale live-acties ingepast met onder meer David Hollestelle, Ralph Rousseau en Joos van Leeuwen. Naast deze unieke muziek- en beeldperformance in de Der Aa-kerk is er in het Groninger Museum een beeld- en geluidprojectie van De Parade van de hemelse tragedie te zien van zaterdag 27 augustus tot en met zondag 18 september.

Entree 
vanaf de start € 15
vanaf middernacht € 7,50
vanaf 04:00 uur 's ochtends € 4 (alleen aan de deur verkrijgbaar)

(In- en uitloop is toegestaan)

Kaarten zijn vanaf 25 juli (13.00 uur) verkrijgbaar op de website van Noorderzon.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen