Agenda

naar overzicht

Noorderzonconcert in de Der Aa-kerk

Klassieke muziek en elektronische muziek

Van 20 tot en met 30 augustus is het weer tijd voor het leukste theaterfestival van Nederland: Noorderzon. Ook de Der Aa-kerk is een van de Noorderzonlocaties. 

Dat klassieke muziek en elektronische muziek minder ver van elkaar afliggen dan je denkt, bewijzen Maarten Vos (NL) en Greg Haines (UK) wel. Vos is een klassieke musicus en Haines een echte elektronica- en keyboardwizard, maar de twee wisselen dat live net zo gemakkelijk om. Dat deden ze eerder al samen op festivals als Motel Mozaique, Pitch en Le Guess Who? en deze avond ook in de Der Aa-kerk tijdens Noorderzon. Het geluid van Vos’ cello wordt tijdens de lang uitgesponnen, drone-achtige nummers elektronisch gemanipuleerd en verrijkt met beats. Het resultaat is een intense muzikale trip waarin de grens tussen klassiek en ambient langzaam vervaagt.

Theaterfestival
Noorderzon is een jaarlijks terugkerende 11-daagse internationale kunstenmanifestatie in het Noorderplantsoen en op diverse nabijgelegen locaties in en om het centrum van Groningen.

Het in 1991 opgerichte Noorderzon Festival is uitgegroeid tot een hoogtepunt van de culturele zomer in Groningen. Het programma legt een sterke nadruk op internationaal werk en een accent op werk met wortels in het Noorden. Het programma-aanbod is een mix van gratis en betaalde voorstellingen. Het aanbod bestaat uit theater, muziek, dans, beeldende kunst, multimedia, circus en alles wat daar tussenin zit.

Entree: € 12,50
21.30 - 22.30 uur
Kaartverkoop: vanaf 27 juli 13.00 uur op de website van Noorderzon.

Dit concert is geprogrammeerd door Noorderzon, in samenwerking met de Der Aa-Kerk en Soundsofmusic.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen