Agenda

naar overzicht

Kleintje Cultuur: schaakmiddag voor kinderen

Schaakmiddag voor kinderen in de kerk van Leegkerk

Tijdens Kleintje Cultuur zijn er leuke culturele activiteiten voor kinderen in de kerk van Leegkerk. Zondagmiddag 26 oktober is er tijdens de tweede editie van Kleintje Cultuur een schaakmiddag voor kinderen.

Jaarlijks wordt in Groningen een schaakfestival georganiseerd. In de aanloop naar het Schaakfestival van 2014 wordt deze schaakmiddag voor kinderen in de kerk van Leegkerk georganiseerd. Om 14.00 uur start de middag met een korte uitleg over schaken. Daarna kunnen kinderen die al kunnen schaken simultaan spelen tegen een geoefende jeugdspeler. Kinderen die nog niet kunnen schaken krijgen in het koor uitleg over Raindropchess. Een laagdrempelig spel waarmee je leert schaken. Het leuke van dit spel is dat er een element van geluk in zit, waardoor zelfs een beginner kan winnen van een goede schaker.

De deuren gaan open om 13.30 uur, de middag start om 14.00 uur. 

De andere zondagmiddagen in de serie Kleintje Cultuur zijn op:

zondag 23 november: Bouwwerk
zondag 7 december: VRIJDAG op zondag

De entree is gratis.
Aanvang: 14.00 uur (daarna sluiten de deuren)

Oktobermaand Kindermaand
Deze schaakmiddag vindt plaats tijdens Oktobermaand Kindermaand. Bijna veertig musea, molens, kerken en kunstinstellingen in de hele provincie openen die maand gratis hun deuren voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Zie voor meer informatie de website www.kindermaand.nl

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen