Agenda

naar overzicht

Open Huis in de kerk van Klein Wetsinge

t/m 11:00 - 21:00

De kerk van Klein Wetsinge
Valgeweg 12
9773 TK Wetsinge

Routebeschrijving

Kom kijken in de gerestaureerde kerk van Klein Wetsinge

We hebben weer een nieuwe locatie: de kerk van Klein Wetsinge. Nieuwsgierig? Zaterdag en zondag is de kerk voor publiek geopend

Hapjes, drankjes en muziek
Iedereen is van harte welkom om zaterdag 27 en zondag 28 juni de kerk te bekijken. Ontmoet beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, geniet van de expositie van Ben Rikken en neem een kijkje bij het bijzondere uurwerk van de kerk. Zondagmiddag is er een mini-markt, versgetapt bier en vanaf 14.00 uur de knusse muziekbus van Swoolish (bekend van Noorderzon).

De kerk van Klein Wetsinge
De kerk van Klein Wetsinge wordt na een grote verbouwing en restauratie weer in gebruik genomen. Het monument is vanaf dit weekend onderdeel van Bijzondere Locaties Groningen en wordt dan gebruikt als locatie voor diverse culturele evenementen, zoals concerten, tentoonstellingen en lezingen. Het kerkje ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is de afgelopen maanden in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. Het monument is nu weer helemaal klaar voor de toekomst en is zeer geschikt voor diverse culturele, particuliere én culinaire evenementen

Landschap, landbouw en voedsel
De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Ze hebben hun sporen verdiend in Limburg, waar ze twintig jaar lang een restaurant hadden. Ze werkten er zo veel mogelijk met ambachtelijke methoden en met gebruik van biologische producten; uit de directe omgeving, direct van de boer, de visser en de jager en uit de eigen moes- en kruidentuin. 

Altijd geopend
Ook na dit weekend is de kerk te bezichtigen. De kerk is altijd open en bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied. Voor de elektrische fiets is er een oplaadpunt aan de voorzijde van de kerk. Van zaterdag 27 juni tot en met vrijdag 31 juli is er een expositie te bezichtigen van de in Groningen woonachtige kunstenaar Ben Rikken. Rikken schildert voornamelijk landschappen en stillevens. Warme, expressieve kleuren en een rustige evenwichtige compositie kenmerken zijn schilderijen. 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen