Agenda

naar overzicht

Opening Groningen Guitar College

t/m

Remonstrantse Kerk
Coehoornsingel 14
9711 BS Groningen

Routebeschrijving

Feestelijke opening

Zaterdag 30 en zondag 31 januari presenteert het Groningen Guitar College in de Remonstrantse kerk de plannen en activiteiten voor 2016. 

Tijdens de feestelijke opening op zaterdag 30 januari presenteren de zes docenten van het GGC zich door middel van korte concerten, waarbij een breed scala van gitaarstijlen te horen is, waaronder Flamenco, Gypsy Jazz en Fusion. De openingsspeech wordt verzorgd door Jetze Luhoff, D66-fractievoorzitter van de Gemeente Groningen.

Op zondag 31 januari is er een masterclass van fusion-gitarist Joost Vergoossen. Hij is in 2013 en 2014 door de lezers van het vakblad Gitarist uitgeroepen tot de beste gitarist van de Benelux. Tijdens de twee uur durende masterclass komen niet alleen alle facetten van gitaarspelen aan bod, ook wordt stilgestaan bij het muzikant zijn in het algemeen.

Groningen Guitar College
Het Groningen Guitar College verzorgt gitaaronderwijs van de basisschool tot aan de vakstudie. Het Groningen Guitar College is een opleidingsinitiatief van een zestal Groninger gitaardocenten en valt onder de stichting Five Great Guitars. Het doel is om het muziekonderwijsaanbod in Groningen te verrijken met een gitaarcollege waarbij de focus niet alleen op het cognitieve deel ligt, maar ook op het intermenselijke. Het meest belangrijke voor de docenten is de persoon die achter de gitaar zit. Wie ben je, wat beweegt je. Waarom speel je gitaar, wat wil je leren? Op dit moment heeft het GGC meer dan tweehonderd leerlingen.

Kijk voor meer informatie op de website van Groningen Guitar College of de website van Stichting Five Great Guitars

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen