Agenda

naar overzicht

Concert saxofoonquintet Opus 5

Saxofoonconcert

Zondag 23 april geeft saxofoonquintet Opus 5 een concert in de kerk van Leegkerk. Opus 5 is een ensemble dat bestaat uit vijf saxofonisten die alle gangbare saxofoontypen bespelen.

Opus 5 brengt een gevarieerd programma van klassieke muziek, salonmuziek, tango's en stukken uit het jazz-idioom. Een repertoire dat zich niets gelegen laat liggen aan muzikale hokjes. In de kerk van Leegkerk speelt Opus 5 repertoire uit de barok en neemt het publiek vervolgens mee via Mozart, Dvořák, Glenn Miller, Duke Ellington, Astor Piazzolla naar de modernere jazz.

Bezetting
De bezetting van Opus 5 is: 
Evert van Loon: sopraan- alt- en tenorsax; muzikaal leider
Jan Beerman: altsax
Jeanine de Herdt: sopraan - tenorsax 
Peter Tjeerdsma : sopraan- , alt- en tenorsax
Ben Douwes: baritonsax  

Muzikaal leider Evert van Loon studeerde aan het Artez Conservatorium in Arnhem. Hij geeft jazz-workshops, houdt lezingen over klassieke muziek en leidt koren. Hij is een breed georiënteerd musicus, arrangeur en componist die zich als een vis in het water voelt in zowel de jazz als de klassieke muziek.

Jeanine de Herdt studeerde muziektheorie, saxofoon en accordeon aan de Muziekacademie in Antwerpen. Zij speelde in België in diverse klassieke- en lichte muziek-orkesten.

Peter Tjeerdsma is afgestudeerd als saxofonist aan het Conservatorium in Hilversum bij Ferdinand Povel. Daarnaast voltooide hij een rechtenstudie aan de RuG met als eindscriptie Als de noot het hoogst is, over de rechtspositie van de musicus. Hij stond mede aan de basis van de succesvolle New Metronome Bigband. 

Jan Beerman en Ben Douwes speelden in gerenommeerde bigbands zoals Bigband Emmen, de New Metronome Bigband en Blue Note Bigband. 

Alle leden van Opus 5 hebben gemeen dat zij een passie hebben voor de saxofoon, zowel in de klassieke muziek als de jazz.  

Entree: € 10,-. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen