Agenda

naar overzicht

OrbitFest 2017 rondom de Der Aa-kerk

t/m - Gratis

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Heliopolis, Stad van de Toekomst

Van 15 tot en met 17 december vindt de vierde editie van het futuristische winterlichtfestival OrbitFest plaats in de binnenstad van Groningen. Tijdens dit gratis toegankelijke festival kunnen bezoekers Groningen ervaren als Heliopolis, Stad van de Toekomst.

Tijdens OrbitFest transformeren Noordelijke makers en hackers de binnenstad met hun zintuiglijke lichtinstallaties en kunstwerken. Met de vernieuwende werk reflecteren ze op de uitdagingen van architectuur en infrastructuur in de nabije toekomst, een toekomst waarin er hoog ingezet zal moeten worden op duurzaamheid. Bezoekers worden uitgenodigd om kennis te maken met en te fantaseren over aankomende stedelijke ontwikkelingen. 

Samen op weg naar een futuristische binnenstad 
OrbitFest is een jaarlijkse productie van stichting ColorC. De stichting houdt zich bezig met de verbinding van kunst en samenleving. OrbitFest biedt een expo van vernieuwende lichtwerken voor een breed publiek en daaromheen proefjes in het winterlab, flitslezingen en workshops. De deelnemende locaties zijn dit jaar de Der Aa-kerk, de synagoge, het Groninger Museum, Kleine der A, Hoge der A, Sociëteit de Harmonie en het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Ook werkt OrbitFest dit jaar intensiever samen met het nautische festival WinterWelVaart, dat in hetzelfde weekend plaatsvindt. Op het water, tussen en op de schepen zijn lichtwerken van OrbitFest te zien. 

Uitgelicht door de organisatie
Er valt dit jaar weer veel te kiezen. Organisatoren Aglaya Koika en Bouke Mekel hebben daarom een aantal tips voor bezoekers. Aglaya: “Wat je zeker niet mag missen is de videoprojectie OR(B)ACLE van Hannes Andersson op de noordzijde van de Der Aa-kerk. Het benadrukt de prachtige architectuur en voegt daar een futuristisch tintje aan toe. Ook heel bijzonder is RUIM van Sander van der Bij en David de Jong, een exclusieve multimediale voorstelling op vrijdagavond in de Der Aa-kerk. Voor € 5,- kun je een reis in een ligcapsule maken langs mysterieuze planeten.” 

Sneak preview OrbitFest
Voor het eerst kunnen bezoekers dit jaar op donderdag 14 december al een sneak preview van OrbitFest beleven in de synagoge in de Folkingestraat. Het publiek kan van 18:00 uur tot 21:00 uur alvast een aantal lichtinstallaties bezichtigen en onder het genot van een hapje en een drankje meebouwen aan Heliopolis, de Stad van de Toekomst.

OrbitFest is van 15 t/m 17 december te bezoeken tussen 15:00 uur en 22:00 uur.
Meer informatie is te vinden op de website van OrbitFest.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen