Agenda

naar overzicht

Concert Orgel Vreten

21:30 - € 15,00

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Popmuziek op orgels

Tijdens het Schnitgerfestival is er op zaterdag 4 november een concert van de band Orgel Vreten in de Der Aa-kerk. Met twee Hammondorgels, gitaren en drums zet de band een spektakel van jewelste neer.

Orgel Vreten
Na een optreden in De Wereld Draait Door in 2012 is de carrière van Orgel Vreten in een stroomversnelling geraakt. De band, destijds met Thijs Schrijnemakers (Stereo) en Robin Piso (DeWolff) als kernleden, vochten hun Hammondbattle uit in een wervelende show met veel zinvol muzikaal geweld. Na shows op bijna alle podia van Nederland en op festivals als Paaspop en Lowlands werd het tijd voor de strijders zich tijdelijk terug te trekken. Omdat Robin Piso zijn activiteiten met DeWolff niet meer kon combineren, meldde zich een nieuwe Orgel Vreter aan het front in de persoon van Darius Timmers. Thijs en Darius schreven samen de elf nummers die op het nieuwe album Komrad staan.

Schnitgerorgels in Groningen
De Schnitgerorgels zijn beroemd en nergens ter wereld is een stad waar er drie bewaard zijn gebleven: in de Der Aa-kerk, de Martinikerk en in het Pelstergasthuis. Orgelliefhebbers uit de hele wereld komen naar Groningen om deze orgels te horen of om er op te spelen. Ook het festival trekt bezoekers uit vele landen. De Stichting Groningen Orgelstad organiseert het festival om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van dit culturele erfgoed.

Entree: € 15,-.
Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op de website van het Schnitgerfestival.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen