Agenda

naar overzicht

Orgelconcerten in de Der Aa-kerk

t/m

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Schnitgerfestival

Van vrijdag 14 oktober tot en met zondag 16 oktober zijn er tijdens het Schnitgerfestival diverse concerten op het Schnitgerorgel in de Der Aa-kerk. 

Orgelnacht
vrijdag 14 oktober, 20.00 uur – 23.00 uur

Tijdens deze orgelmarathon komt de bijzondere klankrijkdom van het beroemde Schnitgerorgel van Der Aa-kerk ten volle tot uiting. Met concerten van Bert den Hertog,  Henk de Vries, Bert van den Brink, Peter Westerbrink, Arjen Leistra, Adriaan Hoek

Entree: € 22,50

Wandelconcert
zaterdag 15 oktober, 20.00 uur – 22.00 uur

In één concert kun je de twee beroemdste Groningse Schnitgerorgels beluisteren. Het concert start in Der Aa-kerk en in de pauze wandelt het publiek naar de Martinikerk voor het tweede deel van het concert. Een mooi concert om de beide Schnitgerorgels en de akoestiek van beide kerken te beluisteren en te vergelijken.

Programma: werk van Frescobaldi, Froberger. Zipoli, Bach en Buxtehude

Entree: € 17,50 incl. consumptie

Cantatedienst
Zondag 16 oktober, 10.00 uur

In de Der Aa-kerk worden geen kerkdiensten meer gehouden, maar tijdens het Schnitgerfestival wordt er een uitzondering gemaakt. Een unieke cantatedienst die is opgebouwd rond cantates van Buxtehude.

Het Schnitgerorgel wordt bespeeld door Peter Westerbrink, hij is sinds 1992 organist van de Der Aa-kerk. Westerbrink specialiseerde zich in de oude Noord-Europese orgelmuziek en heeft daarmee internationaal een naam weten op te bouwen als concertgever, docent en jurylid. Hij publiceerde verschillende artikelen over Matthias Weckman, een veel terugkerend componist tijdens dit festival.

Cantate Consort en Sonus Vita onder leiding van Jelte Hulzebos en Peter Westerbrink, orgel

Zie voor meer informatie over deze concerten de website van het Schnitgerfestival Groningen

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen