Agenda

naar overzicht

Panorama Wetsinge

t/m 11:00 - 18:00 - Gratis

De kerk van Klein Wetsinge
Valgeweg 12
9773 TK Wetsinge

Routebeschrijving

Expositie van Petra van Kalker en Marius de Schaar

In de kerk van Klein Wetsinge is van zondag 25 september tot en met zondag 30 oktober werk van Petra van Kalker en Marius de Schaar te bezichtigen. Beide kunstenaars hebben het uitzicht vanuit de nok van de kerk van Klein Wetsinge als uitgangspunt genomen voor hun expositie: een panorama Wetsinge.

Verre zichtslijnen
Petra van Kalker kiest de verre zichtslijnen: zij kijkt naar de horizonten en de einders van het Hogeland bij Ubbega. Groninger land met Groninger klei waar de eeuwen zich rustig uitstrekken. Petra probeert in haar werk het wezen van het landschap vast te leggen in lagen papier: gelakt, gescheurd, geverfd en getekend. 

Gewoontes van de mens
Marius de Schaar gaat dichterbij staan. Hij heeft acht plekken rondom Wetsinge gekozen die iets zeggen over de gebruiken en gewoontes van de mens in het landschap. De natuur is bedwongen door cultuur, overal tussen het groen zijn bouwsels verrezen. In rood pakpapier heeft hij deze uitgeknipt: van ’t Witte Hoes in Adorp tot De Boog in Winsum.

Petra van Kalker
Petra van Kalker  (1952) is een beeldend kunstenaar uit Groningen. Zij maakt klein poëtisch-figuratief werk in allerlei technieken: papier, hout, doek, verf, stempels en objecten. Haar werken zijn laag voor laag opgebouwd, waarbij tekst en vooral gedichten haar inspiratiebronnen zijn. Petra maakt naast vrij werk (schilderijen, installaties, objecten) ook toegepast werk, zoals lampen en illustraties voor tijdschriften en brochures.

Marius de Schaar
Marius de Schaar is het alter ego van Paul Borggreve. Borggreve is voornamelijk actief als dichter. Zijn schaduwzijde, Marius de Schaar, is sinds 2009 knipkunstenaar. Hij maakt Nieuw Hollands Knipwerk: het dagelijks leven zoals zich dat ontvouwt in het Nederland van nu knipt hij uit in pakpapier. 

De kerk van Klein Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. De kerk is dagelijks geopend. Er is een uitgebreide lunch- en borrelkaart, met onder andere broodjes, soep en salades. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied. 

Entree: gratis
De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken, van 11.00 uur tot 18.00 uur. NB: De kerk is gesloten tijdens besloten partijen. Zeker weten of de expositie toegankelijk is? Bel dan even van tevoren; 06 546 854 05.

Zie voor meer informatie over Petra van Kalker haar website.
Zie voor meer informatie over Marius de Schaar zijn website.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen