Agenda

naar overzicht

Platform Brede Emancipatie Kleurrijk66

Nodig in nood: de kerk als wegwijzer in sociale zorg? - Studie- en discussieavond over de zorg

Donderdagavond 29 januari organiseert Platform Brede Emancipatie Kleurrijk66 een bijeenkomst in de Remonstrantse kerk met Antoine Bodar en Pia Dijkstra

Om de zorg betaalbaar te houden wordt er fors op bezuinigd. En verwacht de overheid van ons dat wij weer meer voor elkaar gaan zorgen. De verzorgingsstaat verdwijnt, de 'participatiesamenleving' neemt zijn plaats in. Maar hadden we die niet al, voordat de verzorgingsstaat ontstond? De kerken hadden een hoofdrol in sociale zorg: de Caritas verzorgde deze zorg vanuit naastenliefde. De kerken onderhielden tal van hulpverlenende organisaties. Van ziekenhuis tot GGZ. De kerken lijken nu ook weer in dit 'gat in de markt' te stappen.

Onder leiding van gespreksleider Anita Pepping (Dagblad van het Noorden) gaat een aantal eminente sprekers over dit onderwerp het debat aan. Zowel de eerwaarde Antoine Bodar – vertegenwoordiger vanuit het geloof – als Tweede Kamerlid Pia Dijkstra spreken en debatteren met het publiek en met elkaar. Ook is vertegenwoordiging vanuit de zorg en vanuit de lokale politiek in het debat aanwezig.

Kleurrijk66 – Platform voor Brede Emancipatie vanuit D'66 Groningen –  organiseert deze studieavond. Vanuit de gedachte dat de diversiteit 'geloof' vanuit de eigen kracht meehelpt wegwijzer in de sociale zorg te zijn. Of gaat blijken dat het geloof daar geen rol meer in heeft? Is de kerk straks wel een weer wegwijzer in sociale zorg? 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen