Agenda

naar overzicht

Concert Prins Claus Conservatorium

19:00 - € 10,00

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Onder leiding van Louis Buskens

Donderdag 4 mei verzorgt het Prins Claus Conservatorium een bijzonder concert in de Der Aa-kerk.

Life, Death and Ritual
Voorafgaand aan het concert is de presentatie van een educatieproject, waarbij leerlingen van het Zernike College samen met studenten Klassieke Muziek en componiste en dirigente Hannah Conway een compositie hebben gemaakt genaamd Life, Death and Ritual. Hannah Conway is gespecialiseerd in concertprogramma’s voor en door jongeren. Ze werkt wereldwijd voor orkesten en operahuizen en schreef opera’s in twaalf verschillende talen. 

Nationale Herdenking
In verband met de Nationale Herdenking wordt er om 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen. Hierna kan het publiek genieten van het Requiem van Mozart, uitgevoerd door orkest en koor van het Prins Claus Conservatorium onder leiding van Louis Buskens.

Louis Buskens
In de wereld van de grote amateurkoren op hoog niveau is Louis Buskens uitgegroeid tot een begrip. Hij is dirigent van het Noord Nederlands Concertkoor, het Nederlands Concertkoor en het Brabant Koor. Met deze koren leidde hij diverse grootschalige producties. Als assistent-dirigent en koorleider was hij verbonden aan een groot aantal professionele opera- en orkestproducties. Momenteel is Louis Buskens docent koordirecties aan de conservatoria van Groningen en Tilburg. 

Entree: € 10,-.
Kaarten zijn verkrijgbaar op hanze.nl/requiem.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen