Agenda

naar overzicht

Concert Robert Koolstra en Eran Wajsenblum

Fluit- en vioolsonates

Zaterdagavond 7 oktober geeft klavecinist Robert Koolstra samen met blokfluitist Eran Wajsenblum een concert in de Remonstrantse kerk. Ze spelen prachtige bewerkingen van fluit- en vioolsonates van Johann Sebastian Bach.

Onder meer de beroemde fluitsonate in b-klein Bwv 1030 wordt deze avond ten gehore gebracht. Deze
sonate wordt door Bachkenners vaak de beste sonate genoemd die Bach ooit geschreven heeft. De sonates zijn geschreven voor obligaat klavecimbel samen met een solo-instrument. Dat wil zeggen dat het klavecimbel ook een solopartij heeft naast de fluitpartij. Hierdoor zijn deze sonates eigenlijk triosonates. Het geheel wordt omlijst met preludes voor blokfluitsolo van de Franse componist Hotteterre en een Franse suite van Bach op het klavecimbel.

Programma
• Sonate c-klein Bwv 1017 / J.S.Bach
• Preludes uit L’Art de Preluder (1719) / J.Hotteterre
• Franse Suite 4 Bwv 815 / J.S.Bach
• Sonate b-klein Bwv 1030

Eran Wajsenblum
Eran Wajsenblum begon zijn studie in 1987 in Israël. Hij reisde daarna naar Nederland om zijn studie voort te zetten aan het Utrechts Conservatorium en haalde in 2003 zijn Bachelor of Music. Wajsenblum won tijdens zijn studie verschillende belangrijke concoursen, waaronder de Keren Sharet Competition. Na zijn afstuderen heeft hij zich ondergedompeld in de geschiedenis en methodologie van de blokfluit, als uitvoerend musicus en als docent. 

Robert Koolstra
Robert Koolstra studeerde orgel en klavecimbel aan het Noord Nederlands Conservatorium en kreeg daarna een studiebeurs voor zijn postgraduate degree aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen. Koolstra speelt continuo in diverse ensembles en maakte concertreizen naar Europa, Azië en Amerika. Als artistiek adviseur en continuospeler is hij verbonden aan het koor en barokorkest van het Luthers Bach Ensemble. 

In 2008-2009 was Koolstra hoofdvakdocent en hoofd van de afdeling klassiek aan het conservatorium in Chennai (India) op uitnodiging van Oscarwinnaar A.R. Rahman. Daarna werkte hij als kamermusicus en docent in Montreal (Canada). Hij organiseerde klavecimbelfestivals in Groningen. Koolstra is ook organist van de Remonstrantse gemeente in Groningen.

Entree: € 10,-
Kijk voor meer informatie op de website van Robert Koolstra.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen