Agenda

naar overzicht

Kerstconcert Roden Girl Choristers

20:00 - € 15,00

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Festival of Lessons and Carols

De Roden Girl Choristers sluiten het jaar af met een sfeervol kerstconcert op zaterdagavond 23 december in de Der Aa-kerk

Festival of Lessons and Carols
Tijdens het Festival of Lessons and Carols worden korte lezingen afgewisseld met koorwerken. Het festival biedt een gevarieerd programma met solisten en meerstemmige composities.  Naast traditionele carols, zoals Once in royal David’s city en Hark, the Herald Angels Sing, in de beroemde zettingen van David Willcocks, zingt het koor een paar werken in een moderner jasje. Onder andere een deel uit A Ceremony of Carols van Benjamin Britten. Ook maakt het koor een uitstapje naar werken van Nederlandse componisten. Een bewerking van Silent Night door Margaretha Christina de Jong en een zetting van het Magnificat door Sietze de Vries. Van componist John Rutter zingen de choristers Nativity Carol. Sietze de Vries begeleidt het koor op het orgel. 

Ontwikkelen van jong zangtalent
Het meisjeskoor bestaat sinds 2000 en zet zich in voor het ontwikkelen van jong zangtalent. Het koor maakt deel uit van Stichting Koorschool Noord Nederland. Deze dynamische groep meiden, onder leiding van artistiek leider Sonja de Vries, heeft zich inmiddels een klinkende reputatie verworven. 

Anglicaanse koortraditie
Geschoeid op Anglicaanse leest, wordt het koor geïnspireerd door het heldere en open klankidioom van Engelse jongens- en meisjeskoren. Ook wat repertoirekeus betreft vormt de Anglicaanse koortraditie een onuitputtelijke bron van inspiratie. Studiereizen naar Engeland, met masterclasses door collega-dirigenten, vinden met enige regelmaat plaats. Uitwisselingen met collega-koren uit Engeland, zoals dat van St. John’s College, Cambridge en het University Choir van St. Andrews dragen ook bij aan de muzikale vorming van de choristers. Het koor musiceert op topniveau en heeft een plaats op de belangrijkste concertpodia in heel Nederland en in het buitenland. 

Entree
Kaarten kosten in de voorverkoop € 15,- en aan de kassa € 18,-
Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang met kaart.

Kaarten zijn verkrijgbaar op de website van de Roden Girl Choristers en op de website van Boekhandel Daan Nijman.
Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij Boekhandel Daan Nijman in Roden, Boekhandel Van der Velde in Groningen of telefonisch: 06 44108192

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen