Agenda

naar overzicht

Kerstconcert Roder Jongenskoor in de Der Aa-kerk

19:30 - € 18,50

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Concert op kerstavond

Ook dit jaar zet het Roder Jongenskoor de traditie voort: op kerstavond zingt het koor traditionele en eigentijdse Christmas carols in de Der Aa-kerk.

Deze worden afgewisseld met negen advents- en kerstlezingen. Deze traditie van Lessons and Carols is tachtig jaar geleden ingezet door het King's College Choir uit Cambridge. Al meer dan twintig jaar draagt het Roder Jongenskoor deze kersttraditie uit in Nederland. Net als in Cambridge zingen de jongens bij lessenaars met kaarsen en worden de aanwezigen enkele keren uitgenodigd om een couplet van een carol of hymne mee te zingen.

Roder Jongenskoor
Het Roder Jongenskoor is een koor naar Engels voorbeeld, met als repertoire de Anglicaanse koormuziek in breedste zin. Dirigent van het koor is Rintje te Wies, tevens artistiek leider van de Stichting Koorschool Noord Nederland. Het Roder Jongenskoor wordt alom geprezen om de consequente Engelse koorstijl, niet alleen wat betreft grootte en stembezetting, maar ook in de sterkte aandacht voor de stemkwaliteit van de individuele jongens en jongemannen. Het Roder Jongenskoor kiest voor een muzikale aanpak die bij de Engelse jongenskoren leidt tot het beroemde hoge niveau van muziek maken. In de afgelopen jaren hebben de jongens meegewerkt aan veel grotere producties voor koor en orkest, zoals uitvoeringen van de Matthaüs Passion van Johann Sebastian Bach, het War Requiem, de Saint Nicolas Cantata en de Spring Symphony van Benjamin Britten en de Derde Symfonie van Gustav Mahler.

King's College Choir
Het Roder Jongenskoor zet de traditie van Lessons and Carols voort die tachtig jaar geleden is ingezet door het Choir of King’s College Cambridge. Dit koor is de beroemdste representant van de eeuwenoude en nog zeer geliefde Engelse koortraditie. De wortels van het ensemble liggen in de vijftiende eeuw, toen koning Henry VI een jongenskoor oprichtte voor de muzikale begeleiding van kerkdiensten. Inmiddels is er veel veranderd, maar de jongens zingen nog dagelijks in de kapel gedurende het academiejaar. 

Entree
Kaarten kosten in de voorverkoop € 18,50.
Aan de kassa € 20,-.
Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang met kaart.
Kaarten zijn verkrijgbaar bij Daan Nijman of telefonisch: 06-441 081 92

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen