Agenda

naar overzicht

Lezing Kunst In Zicht: Auguste Rodin

19:30 - 21:30 - € 12,50

Remonstrantse Kerk
Coehoornsingel 14
9711 BS Groningen

Routebeschrijving

Een genie aan het werk

Woensdagavond 7 december is er in de Remonstrantse kerk een Kunst In Zicht-lezing over Rodin. Deze lezing wordt georganiseerd naar aanleiding van de tentoonstelling in het Groninger Museum met beelden en werken op papier van de Franse beeldhouwer Auguste Rodin.

Rodin
Auguste Rodin (1840-1917) is de grootste en invloedrijkste beeldhouwer van de moderne tijd. In zijn werk gaat het niet alleen om de geïdealiseerde vormen van het menselijk lichaam, maar ook om het tonen van het maakproces zelf. Rodin – Genius at Work toont gipsen en bronzen beelden, waaronder bekende werken als De Denker en Balzac, marmeren figuren, keramiek en nooit eerder vertoonde foto’s die blijk geven van de creativiteit van de kunstenaar. Ook laat de tentoonstelling het buitengewone werkproces zien achter een aantal van zijn bekendste werken, zoals De Kus. 

Carolien ten Bruggencate
Deze lezing wordt gegeven door kunsthistorica Carolien ten Bruggencate. Zij is gespecialiseerd in de beeldende kunst van de negentiende en twintigste eeuw. Zij is verbonden aan Museum de Fundatie in Zwolle/Wijhe en aan Museum MORE in Gorssel.

Kunst In Zicht 
Deze lezing wordt georganiseerd door Stichting Kunst in Zicht in samenwerking met Bijzondere Locaties Groningen. Kunst in Zicht legt zich toe op het verbreiden van kennis over beeldende kunst, architectuur en archeologie om de ontwikkeling van belangstelling voor kunst bij zoveel mogelijk mensen aan te moedigen. Daartoe organiseert Kunst in Zicht lezingen, wandelingen en excursies, waarin zowel historische als actuele onderwerpen op het gebied van beeldende kunst, architectuur en archeologie aan de orde komen en aandacht wordt besteed aan lopende tentoonstellingen. 

Entree: € 12,50. Kaarten kunnen worden besteld bij Stichting Kunst in Zicht, 050-318 86 51 
info@kunstinzichtgroningen.nlwww.kunstinzichtgroningen.nl 
Kaarten zijn ook te koop bij Boekhandel Van der Velde, Akerkhof 45-47, Groningen of 7 december 's avonds aan de zaal.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen