Agenda

naar overzicht

Concert saxofoonquintet Opus 5

Met gastsolist Harry Dijkstra

Zondagmiddag 17 december geeft saxofoonquintet Opus 5 een concert in de kerk van Leegkerk. Opus 5 is een open-minded ensemble dat bestaat uit vijf saxofonisten die alle gangbare saxofoontypen bespelen.

Het ensemble brengt een gevarieerd programma van klassieke muziek, salonmuziek, tango's en jazz standards. In de kerk van Leegkerk speelt Opus 5 deze middag repertoire uit de barok en neemt het publiek vervolgens mee via Bach, Telemann, Mozart, Stan Kenton en Duke Ellington naar Astor Piazzolla.

Astor Piazzolla
Astor Piazzolla mag wel de meest beroemde vernieuwer van de Argentijnse tango worden genoemd. Een zestal van de meest bekende tango's worden deze middag vertolkt door Opus 5, samen met gastsolist Harry Dijkstra op bandoneon. En hoewel het geen kerstconcert is zal er toch enige muzikale aandacht aan de kerst worden gegeven. 

Uitvoerenden
Evert van Loon: sopraan- alt- en tenorsaxofoon; muzikaal leider
Dineke Spoelstra: sopraan en altsaxofoon 
Jan Beerman: altsax
Jeanine de Herdt: sopraan - en  tenorsaxofoon 
Ben Douwes: baritonsax  

Gastsolist Harry Dijkstra
Harry Dijkstra studeerde accordeon aan het Prins Claus Conservatorium. Later voegde hij daar zelf de lastig t​​e bespelen bandoneon aan toe. Harry is docent aan muziekscholen in Groningen, Drenthe en in Ost Friesland en hij is een veelgevraagd musicus en dirigent. Hij is actief met een aantal tango-orkesten en met ad hoc combinaties waar Opus 5 ook deel van uitmaakt. 

Opus 5
Muzikaal leider Evert van Loon studeerde schoolmuziek, saxofoon, klarinet en piano aan het Artez Conservatorium in Arnhem. Hij geeft jazz-workshops, houdt lezingen over klassieke muziek en leidt koren en orkesten. Hij is een breed georiënteerd musicus, arrangeur en componist.

Jeanine de Herdt studeerde muziektheorie, saxofoon en accordeon aan de Muziekacademie in Antwerpen. Zij speelde in België in diverse klassieke- en lichte muziek-orkesten.

Dineke Spoelstra studeerde schoolmuziek, saxofoon en directie aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Zij gaf vele jaren les aan het ICO te Assen, speelde dertig jaar 1e altsax in de toenmalige Gasunie Bigband en leidt meerdere koren. Haar voorliefde gaat uit naar de klassieke muziek.  

Jan Beerman en Ben Douwes speelden in gerenommeerde bigbands zoals Bigband Emmen, New Metronome Bigband, Eemsmond Bigband en Blue Note Bigband. Jan Beerman bewerkt ook veel klassieke muziek voor vijf saxofoons.  

Alle leden van Opus 5 hebben gemeen dat zij een passie hebben voor de saxofoon, zowel in de klassieke muziek als in de jazz.

Entree: € 12,50. Kaarten zijn hier online verkrijgbaar (€ 1,50 transactiekosten)
Kijk voor meer informatie over het ensemble op de website van Opus 5.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen