Agenda

naar overzicht

Schnitgers Droom: Bl!ndman speelt Bach

Schnitgers Droom: Bl!ndman speelt Bach

De vijf saxofoons van BL!NDMAN uit Brussel spelen als een menselijk orgel op spectaculaire wijze orgelrepertoire van Johann Sebastian Bach.

Recentelijk verscheen van BL!NDMAN hun alom geroemde cd 32 FOOT/ The organ of Bach. De orkestrale klanken van het orgel uit Bachs tijd komen volledig tot zijn recht in de uitvoering van de componist Eric Sleichim. Door de tubax en elektronica worden de extreem lage tonen van de oude 32-voet-orgels en de briljante polyfonie van Bachs composities een bijzondere luisterervaring.

De oprichter en artistiek leider van BL!NDMAN is componist en saxofonist Eric Sleichim. In 1988 roept Sleichim BL!NDMAN in het leven, een saxofoonkwartet met traditionele bezetting dat nieuwe speeltechnieken ontwikkelt en het repertoire voor het instrument uitbreidt door het gedurig aftasten van de grenzen met andere disciplines en oude muziek.

Bl!ndman speelt Bach is een concert in het kader van de serie Schnitgers Droom.

Koen Maas: sopraansaxofoon
Roeland Vanhoorne: altsaxofoon, sopraansaxofoon
Piet Rebel: tenorsaxofoon
Raf Minten: baritonsaxofoon
Eric Sleichim: tubax

Entree: € 15,- (normaal) / € 12,50 (CJP, student, 65+) / € 7,- (Kunstvakstudent). De online kaartverkoop vindt u rechtsboven op deze pagina.

Kaarten (zonder korting) zijn ook verkrijgbaar bij Het Hanze Huis en Boekhandel van der Velde (Akerkhof).

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen