Agenda

naar overzicht

Schnitgers Droom: De stilte van Rothko

Documentaire en live muziek

Na de veelgeroemde tentoonstelling in het Haags Gemeentemuseum in 2015 staat de Amerikaanse schilder Mark Rothko weer volop in de belangstelling in Nederland. In de Der Aa-kerk worden op vrijdag 8 april en zaterdag 9 april de mysterieuze schilderijen van Rothko gelinkt aan muziek.

De stilte van Rothko
In De stilte van Rothko op 9 april in de Der Aa-kerk is de documentaire van Marjoleine Boonstra uit 2014 te zien. In deze bekroonde documentaire probeert zij de raadsels rond de schilder te doorgronden. Op verstilde toon meandert filmmaker Marjoleine Boonstra door het leven en werk van de Amerikaanse kunstenaar, waarbij ze enkele hardnekkige misverstanden rechtzet, maar het mysterie heel laat. Componist en musicus Harry de Wit en altvioliste Saskia Meijs spelen live de prachtige compositie die de Wit voor de documentaire maakte.

Schnitgers Droom
Dit concert is onderdeel van Schnitgers Droom. De Der Aa-kerk beschikt over een orgel van de Hamburgse orgelbouwer Arp Schnitger (1648-1719). Met een succesvol festival werd in 2011 het beroemde orgel na jaren van restauratie opnieuw in gebruik genomen. Met Schnitgers Droom brengt de Stichting Der Aa-kerk een serie concerten met als rode draad ‘traditie en vernieuwing’. Het programma brengt orgelcultuur op een brede, toegankelijke en inspirerende manier in beeld en is nadrukkelijk meer dan het traditionele kerkorgel. 

20.15 uur: inleiding/gesprek over Mark Rothko
21.00 uur: concert /documentaire

Saskia Meijs - altviool
Harry De Wit - orgel, piano, stenen, elektronica

entree: € 15,-. Kaarten zijn rechtsboven op deze website verkrijgbaar, bij boekhandel Godert Walter en bij boekhandel Van der Velde (Akerkhof).

Kijk hier voor meer informatie over het concert op vrijdag 8 april.

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen