Agenda

naar overzicht

Towards Silence in première in Der Aa-kerk

Naar de stilte met John Tavener

Vrijdag 12 december brengen het Ardesko Kamerorkest en Eeuwe Zijlstra in de Der Aa-kerk Naar de stilte, een programma met meditatieve muziek van John Taverner, Olivier Messiaen, Arvo Pärt en John Tavener. 

Taverner versus Tavener
​John Taverner (1490-1545) was een Engelse componist van vroege renaissancemuziek. Bijna naamgenoot John Tavener (1944-2013) is bekend als componist van 20e-eeuwse spirituele muziek.  

Nederlandse première
In 2007 schreef John Tavener Towards Silence, meditatieve muziek voor vier strijkkwartetten en een Tibetaanse gong. Het stuk wordt vrijdag 12 december voor het eerst in Nederland uitgevoerd. Towards Silence wordt in de Der Aa-kerk gespeeld door het Ardesko Kamerorkest. De artistieke leiding van dit orkest is in handen van concertmeester Melanie Waite, voormalig studente van het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Eeuwe Zijlstra speelt deze avond op het Schnitgerorgel van de Der Aa-kerk muziek van John Taverner, Olivier Messiaen en Arvo Pärt.

Ardesko Kamerorkest
Ardesko is een jong en bevlogen internationaal kamerorkest. De artistieke leiding is in handen van concertmeester Melanie Waite. Het orkest, met een uitgebreid repertoire van barok tot hedendaags, streeft ernaar een zo breed mogelijk publiek te bereiken, waarbij het zich ten doel heeft gesteld een nieuw publiek te interesseren voor klassieke muziek. Het doet dat door een innovatieve en avontuurlijke programmering van een gevarieerd aanbod aan muzikale uitvoeringen en educatieve activiteiten, zowel binnen als buiten de concertzaal.

Schnitgers Droom
Dit concert is onderdeel van Schnitgers Droom 2014. De Der Aa-kerk beschikt over een orgel van de Hamburgse orgelbouwer Arp Schnitger (1648-1719). Met een succesvol festival werd in 2011 het beroemde orgel na jaren van restauratie opnieuw in gebruik genomen. In 2014 is er nu de serie Schnitgers Droom: acht concerten rond het orgel met traditie en vernieuwing als rode draad. Het programma brengt het hele jaar orgelcultuur op een brede, toegankelijke en inspirerende manier in beeld en is nadrukkelijk meer dan het traditionele kerkorgel. 

Entree: € 15,- (normaal) / € 12,50 (CJP, student, 65+) / € 7,- (Kunstvakstudent).
De online kaartverkoop vindt u rechtsboven op deze pagina.

Kaarten (zonder korting) zijn ook verkrijgbaar bij Het Hanze Huis en Boekhandel van der Velde (Akerkhof). 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen