Agenda

naar overzicht

Anglicaanse muziek met beroemd Schots studentenkoor

20:00 - € 15,00

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

St Salvator’s Chapel Choir te gast bij Koorschool in Roden

Zaterdag 11 juni geeft het St Salvator’s Chapel Choir uit Schotland een concert in de Der Aa-kerk. Dit koor is het vlaggenschip van de Universiteit van St. Andrews en bestaat uit dertig studenten.

De origine van het koor ligt in de vijftiende eeuw, toen studenten verplicht waren in de chapel van de universiteit te zingen. Tegenwoordig voert het koor een breed repertoire uit, dat muziek uit zes eeuwen omvat. Behalve de gezongen diensten en andere ceremoniële verplichtingen, heeft St Salvator’s Chapel Choir een gevulde agenda met concerten wereldwijd. Het koor heeft een uitstekende reputatie en heeft gewerkt met beroemde musici, zoals Sir John Eliot Gardner en Emma Kirkby. 

Roder Jongenskoor
De Koorschool in Roden, met de Roden Girl Choristers en het Roder Jongenskoor, is gastheer voor het St Salvator’s Chapel Choir. Dirigente Sonja de Vries van de Roden Girl Choristers: “We herkennen de Anglicaanse traditie waarin ze staan en slaan de handen ineen om het publiek een prachtige Anglicaanse avond te bieden in een van de mooiste kerken van Groningen.” 

Repertoire
Behalve composities van Stanford, Wood, Vaughan Williams, Stopford en Leighton, zingt het koor ook traditionele Schotse liedbewerkingen. Twee van deze bewerkingen zijn van de hand van de dirigent Tom Wilkinson. Uiteraard gaan de drie koren ook de uitdaging aan om een aantal koorwerken gezamenlijk uit te voeren.

Koorkunst
Sietze de Vries, vaste begeleider van het Roder Jongenskoor en de Roden Girl Choristers, verzorgde vorig jaar een masterclass improvisatie aan de Schotse universiteit in St. Andrews. De Vries: “We sloten de dag af met een concert in de chapel, waarbij het geweldige universiteitskoor zong terwijl ik improviseerde op het orgel. Wat de ‘koorkunst’ betreft hoef je ze echt niets te vertellen. Ze staan in een rijke traditie en het is een eer dat dit topkoor naar Nederland komt om concerten te geven.”

Entree: € 15,- (voorverkoop). Kaarten zijn hier online verkrijgbaar of telefonisch via 06-108 000 91. Kaartverkoop aan de deur: € 18,-. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen