Agenda

naar overzicht

Schrijver in de kerk: Auke Kok

Non-fictieschrijver, journalist en columnist

Bijzondere Locaties Groningen, Stichting Oude Groninger Kerken en de Culturele Onderneming organiseren zondag 19 april een tiende literaire ontmoeting op een bijzondere locatie. Auke Kok wordt tijdens Schrijver in de Kerk in De Amshoff in Kiel-Windeweer aan de tand gevoeld door interviewer Margriet Bos. Sidekick in het programma vormt ook dit keer weer de veelzijdige Groninger musicus Remko Wind. 

Auke Kok is de tiende Schrijver in de kerk. Kok (1956) is non-fictieschrijver, journalist en columnist. Hij schreef bestsellers als 1974. Wij waren de besten; 1988. Wij hielden van Oranje en Holleeder. De jonge jaren. Voor meerdere boeken ontving hij een prijs of nominatie, zoals voor zijn veelgeprezen De Verrader. Leven en dood van Anton van der Waals

Kok wisselt zijn voetbalboeken graag af met andere onderwerpen. Dat hij maatschappijgeschiedenis studeerde is in al zijn werk merkbaar: de tijdgeest, de samenleving en de sociale achtergronden zijn nooit ver weg. Naar voorbeeld van het ‘totaalvoetbal’ van de helden van 1974 wordt hij dan ook wel een ‘totaalschrijver’ genoemd. Zijn mooiste compliment, vindt Kok zelf.

Entree:€ 17,50 (inclusief hapje/drankje, maar exclusief maaltijd)
Aansluitend een hapje en een drankje tot uiterlijk 18.00 uur.

Kaarten zijn rechtsboven op deze pagina verkrijgbaar. 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen