Agenda

naar overzicht

Schrijver in de kerk: Saskia De Coster

Schrijver in de kerk in Klein Wetsinge

Zondagmiddag 17 april is Saskia De Coster (Leuven, 1976) te gast tijdens de twaalfde editie van Schrijver in de kerk in de kerk van Klein Wetsinge.

Originaliteit
Saskia De Coster blinkt uit in lef, originaliteit en schoonheid. Haar romans zijn schitterende diamanten in het literaire landschap. Met haar roman Wij en ik nestelde De Coster zich definitief tussen de grote literaire schrijvers. Wij en ik (waarvan meer dan 40.000 exemplaren werden verkocht) won de Opzij-literatuurprijs en behaalde de longlist van de AKO Literatuurprijs en de Gouden Boekenuil. Haar roman Held werd genomineerd voor de BNG Literatuurprijs en behaalde de longlist van de AKO Literatuurprijs. Haar roman Dit is van mij stond op de longlist van de AKO Literatuurprijs en de Gouden Uil. Haar werk is vertaald in tien talen. De Coster is kunstenaar, toneelschrijver en deelnemer aan debatten op televisie, maar bovenal de auteur van een nu al schitterend en in zijn soort uniek literair oeuvre. 

Aan de tand gevoeld
Saskia De Coster wordt tijdens Schrijver in de Kerk in de kerk van Klein Wetsinge aan de tand gevoeld door interviewer Margriet Bos. Zij werkt voor verschillende bedrijfsbladen en is regelmatig interviewer voor Schrijver in de Kerk. Sidekick in het programma vormt ook dit keer weer de veelzijdige Groninger musicus Remko Wind. Hij werkt als allround multi-instrumentalist mee aan vele producties, bands en solo-projecten. Ook was hij langere tijd balletpianist voor het NND en in 2013 tourde hij met Sandra van Nieuwland. Daarnaast is Remko muziekdocent. 

Schrijver in de kerk
Deze literaire ontmoeting wordt georganiseerd door Bijzondere Locaties Groningen, Stichting Oude Groninger Kerken en de Culturele Onderneming. Eerder waren Lieve Joris, Aaf Brandt Corstius en Renate Dorrestein te gast tijdens Schrijver in de kerk. 

Aanvang 15.00 uur (kerk open om 14.30 uur), einde 17.00 uur.
Entree: € 12,50 (inclusief hapje/drankje). 
Kaarten zijn hier verkrijgbaar, bij Boekhandel Van der Velde (Akerkhof 45-47) en bij Boekhandel Godert Walter (Oude Ebbingestraat 53).

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen