Agenda

naar overzicht

Concert Ensemble Setado!

Dans en muziek

Zondagmiddag 29 oktober geeft Ensemble Setado! een concert in de kerk van Klein Wetsinge. De titel van het programma is Standards uit het ‘Real Book’ van Renaissance en Barok: de hits van toen - nu gespeeld en gedanst. 'Standards’ is een verzamelnaam voor alle wijsjes en basmelodieën uit de Renaissance en Barok die iedereen kende, zong en speelde en waar talloze variaties op zijn gemaakt.

Verrassende lijn naar hedendaagse muziek
Met het Standards-programma voert Setado! het publiek langs een groot aantal van die ‘oude’ hits, die op verrassende wijze verklankt en verbeeld worden. Op allerlei momenten wordt een verrassende lijn naar hedendaagse muziek doorgetrokken: de basjes blijken niets aan populariteit te hebben ingeboet en vormen nog steeds de basis voor de meest uiteenlopende popsongs en andere muziek van nu. Om maar een paar te noemen: Hit the road, Jack (Ray Charles), The Conquest of Paradise (Vangelis) en de gitaarsolo in Innuendo (Queen).

De leden van Setado! vonden elkaar in Groningen, waar de Italiaanse violonespeler Severiano Paoli en de Witrussische klaveciniste Tatsiana Khaleva hun opleiding kregen aan het Prins Claus Conservatorium en waar de internationaal bekende specialiste renaissance- en barokdans Dorothée Wortelboer haar thuisbasis heeft.

Uitvoerenden
Dorothée Wortelboer - renaissance- en barokdans 
Severiano Paoli - violone
Tatsiana Khaleva - klavecimbel

De kerk van Klein Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Er is een uitgebreide lunch- en borrelkaart. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied. 

Entree: € 12,50 / € 9,- (studenten)
Kaarten zijn telefonisch te bestellen: 06 54 68 54 05 of via e-mail kleinwetsinge@blgroningen.nl

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen