Agenda

naar overzicht

Concert Shjazz in de kerk van Klein Wetsinge

But beautiful

Zondagmiddag 2 april geeft Sjhazz een concert in de kerk van Klein Wetsinge.

Shjazz: Sharon Doelwijt
De stoere vrouw achter Shjazz is Sharon Doelwijt (Paramaribo, 1972). Sharon staat niet alleen bekend om haar heldere en meeslepende stemgeluid, maar ook om haar prikkelende interactie met haar toehoorders. Zij combineert charme en een warme expressieve stem met de dramatische elementen op het podium zoals wij die kennen van onder andere Billie Holiday. In Klein Wetsinge brengt zij het programma But Beautiful, over het leven, de liefde en constante veranderingen die eigenlijk geen veranderingen zijn. Geïnspireerd op het leven van Billie Holiday, Nancy Wilson en Dinah Washington. Met Shjazz gaan we dus terug in de tijd naar de jaren dertig.

Drie topmuzikanten
Deze prachtige vocaliste wordt muzikaal ondersteund door drie topmuzikanten uit het noorden van het land. Felix Degenaar, vooral geïnspireerd door Bill Evans, beheerst de piano met gepassioneerde toewijding. Felix maakt als pianist, arrangeur, bandleider en/of toetsenist deel uit van verschillende bands en componeert ook muziek in diverse stijlen, van jazz tot techno. Saxofonist Will Jasper heeft met een groot aantal orkesten meegespeeld, zoals The Millenium Jazz Orchestra en The Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Bassist Hans Lass is vooral bekend om zijn gevoeligheid en precisie in de frasering. Hans studeerde contrabas-jazzmuziek aan het Conservatorium in Groningen en in Den Haag. Tijdens de studie begeleidde Hans talloze workshops, masterclasses en presentaties met onder andere James Taylor, Lee Konitz en John Scofield.

De kerk van Klein Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Er is een uitgebreide lunch- en borrelkaart. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied. 

Entree: €12,50
Kaarten zijn telefonisch te bestellen: 06 54 68 54 05 of via e-mail kleinwetsinge@blgroningen.nl

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen