Agenda

naar overzicht

Concert Simple Harmonic Motion

21:00 - Gratis

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Gratis concert Britse band

Donderdagavond 10 augustus is er in de Der Aa-kerk een (gratis) concert van de Britse band Simple Harmonic Motion.

Simple Harmonic Motion bestaat uit Jonathan Beckitt (keyboard en dwarsfluit), Steve Kershaw (contrabas) en Curtis E. Johnson (elektrische gitaar). Ze spelen instrumentale muziek die valt binnen het genre new age/klassiek.

Gedichten van Keats
Hun muziek bestaat uit een spannende mix van verschillende stijlen. De band speelt deze avond nummers van hun nieuwe album Tone Poems. De nummers zijn gebaseerd op hun interpretatie van de gedichten van John Keats. De muziek wordt vergezeld van animaties. De beelden zijn sterk en opvallend en ze voegen een extra dimensie toe aan hun optreden. De band zal ook een preview geven van materiaal van hun nieuwe album Interludes, dat later dit jaar verschijnt.

Tone Poems
Waar de meeste bands samenkomen, oefenen en vervolgens na gaan denken over het opnemen van een cd, ging dat juist andersom bij Simple Harmonic Motion. Nadat ze hun debuutalbum Tone Poems hadden opgenomen, gingen ze er over nadenken hoe ze de muziek konden uitvoeren voor een publiek. Want in de studio is bijna alles mogelijk, maar de complexiteit van de muziek zorgde voor een aantal technische uitdagingen in een live setting. 

Achtergrond bandleden
Jonathan Beckitt schrijft de muziek voor Simple Harmonic Motion. Steve Kershaw speelt niet alleen in Simple Harmonic Motion, maar ook in een moderne jazztrio met Leonid Vintskevich (piano) en Nick Vintskevich (saxofoon). Hun album Under A Different Sky werd een van de albums van het jaar van de website Jazzview. Curtis E. Johnson begon zijn carrière als zanger in de jaren zeventig-glamrockband Goldie. Hij heeft samengewerkt met de bands The Jazz Butcher en Venus Flytrap. Ook had hij een solocarrière als singer-songwriter. Naast dat hij in Simple Harmonic Motion speelt, is hij tegenwoordig ook producer voor het platenlabel Grass Roots Records in het Verenigd Koninkrijk.

Entree: gratis

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen