Agenda

naar overzicht

Kom Sint Pannekoek vieren in de Der Aa-kerk

12:00 - 20:00

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Een pannenkoekenfeest voor iedereen!

Eet jij ‘m met stroop of poedersuiker? Elk jaar, op 29 november, is het Sint Pannekoek (nog op de ouderwetse manier geschreven). Een traditie die in het leven is geroepen door stripverhalenmaker Jan Kruis in ‘Jan, Jans en de Kinderen’. Alhoewel: als het aan Jan Kruis ligt, heeft hij het helemáál niet zelf bedacht, maar is de traditie ergens in de twaalfde eeuw in een oud klooster in Rotterdam ontstaan. 

Pannenkoek op je hoofd
Sint Pannekoek vier je door samen met familie, vrienden of volslagen onbekenden lekker pannenkoeken te eten, al dan niet met een (gehaakte) pannenkoek op je hoofd. Sint Pannekoek wordt op meerdere locaties in de stad Groningen gevierd, met als bruisend middelpunt van het feest de prachtige Der Aa-kerk, waar je behalve heel veel heerlijke pannenkoeken kan eten, ook nog allerlei activiteiten voor jong en oud worden georganiseerd. Van een leuke pannenkoekenkleurwedstrijd en een voorleessessie voor de allerkleinsten tot een stripleeshangplek, pannenkoekenmuziek en een pannenkoekenvoordracht waar iedereen van kan genieten. Dat, en nog veel meer natuurlijk!

Pannenkoeken voor iedereen
Je bepaalt zelf wat je voor een pannenkoek betaalt. Zo kan echt iedereen ervaren wat Sint Pannekoek is; rijk en arm, jong en oud, Stadjer, student en Ommelander en alles wat daar tussenin ligt. De opbrengst van de platte baksels gaat naar het Stripmuseum, waar een cursus ontwikkeld wordt om vluchtelingen de Nederlandse taal te leren met behulp van stripverhalen.

Kom ook pannenkoeken eten en geniet van allerlei leuke pannenkoekenactiviteiten! Ga voor meer informatie naar www.sintpannekoekgroningen.nl en kijk op Facebook, Twitter en Instagram voor het laatste Sint Pannekoek-nieuws!

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen