Agenda

naar overzicht

Slow Music Festival

10:30 - 17:30 - € 22,00

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Breed scala aan muziekstijlen

Zondag 12 maart is het Slow Music Festival in de Der Aa-kerk. Het festival past in deze tijd van mindfulness en onthaasten en je in alle rust laten inspireren door een breed scala aan muziekstijlen: van klassiek tot etnisch, van ambient en minimal pop tot meditatieve Zen, met als gezamenlijke noemer ‘Slow Music’ en een niet-luide, akoestische klank. 

Uitvoerenden
Al vanaf zijn veertiende is Ralph van Raat gefascineerd door klassieke muziek uit de twintigste eeuw. Zijn repertoire strekt zich uit van Bach tot Boulez. Zijn doel is om zijn publiek te overtuigen van de immense schoonheid en diversiteit van eigentijdse muziek. Van Raat geeft regelmatig recitals op de grote podia en treedt op met gerenommeerde orkesten en dirigenten door heel Europa. 

Ashvins is een uniek Nederlands mantra-duo, dat bestaat uit Buvana Gerlach en Sandip Battacharya. Hun liederen zijn geïnspireerd door Indiase Raga, Ierse folkmuziek en gnostische en mystieke geschriften. Ashvins brengt eigen gecomponeerde mantra’s, bhajans, kirtans en sacrale liederen, afkomstig uit de soeficultuur en het sjamanisme.

Buvana werd geboren in een muzikale familie. Vanuit diepe innerlijke inspiratie componeert zij haar eigen liederen. Haar specialiteit is healing, devotionele en sacrale muziek. Songs of Light met Indiase liederen was haar debuut-cd. In 2016 kwam haar tweede soloalbum Temple of the Sea uit. 

Sandip is componist/zanger en al langere tijd woonachtig in Nederland; hij werd geboren in Benares, India, waar hij tablameester werd in Indiase klassieke muziek. Hij reist de wereld rond met topartiesten en geeft met wereldmuziekfusiegroepen concerten op grote festivals. 

Praful (Uli Schröder) is jazz-musicus, componist, zanger en producer. Hij studeerde jazz, saxofoon en fluit, ook bespeelt hij een groot aantal blaasinstrumenten. Zijn eerste inspiratie deed hij op tijdens reizen naar India en Brazilië. Hij heeft albums gemaakt met rustgevende klanken, wereldmuziek en elektronische dance, spirituele muziek, muziek uit het Midden-Oosten, geïnspireerd op het soefisme. Tijdens het Slow Music Festival bespeelt hij onder andere de bansuri, een traditionele Indiase bamboefluit. 

Erik Huele is pianist, zanger, componist, docent Soulsinging & Qigong en organisator van het Slow Music Festival. Hij studeerde piano-improvisatie en compositie aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam en maakte diverse cd’s,waaronder. een Satie-album voor cello en piano (volgens De Pers 'Slow music in optima forma'). Hij geniet van samen zingen in de Meezingconcerten die hij organiseert. In zijn spel en wekelijkse samenzanggroepen is improvisatie essentieel: omgaan met het onvoorziene, het magische, luisteren naar wat de muziek in je wil. Zie voor meer informatie zijn website.

Programma
10.30 – 11.10 uur Erik Huele - piano. Satie, Pärt (Spiegel im Spiegel), Gurdjieff - de Hartmann, eigen composities en improvisaties
11.30 – 12.10 uur   
Duo Ashvins eigen composities, Ierse liederen & mantra's 
Buvana - zang & harp 
Sandip Battacharya - zang & tabla 
12.30 – 13.10 uur   
Praful - bansuri fluit en sopraansax 
Erik Huele - piano (Erik Satie, eigen composities & improvisaties) 
13.30 – 14.10 uur   
Duo Ashvins met Erik Huele - piano (eigen composities, Ierse liederen & mantra's) 
14.30 – 15.10 uur   Ralph van Raat (Piano Phase van Steve Reich, How Now van Philip Glass, 'Haze' van Heather Pinkham en een selectie van Hans Otte: das Buch der Klänge) 
15.30 – 16.10 uur   
Praful - bansuri fluit en sopraansax 
Sandip Battacharya - zang & tabla 
Erik Huele - piano (Erik Satie, eigen composities & improvisaties) 
16.30 – 17.20 uur   Ralph van Raat Radiohead-programma: Radiohead, Debussy en Adams  

Tussen de onderdelen is steeds een pauze van twintig minuten. Er is natuurlijk de mogelijkheid om koffie, thee en lunch te kopen. 

Entree: € 22,-  of € 14,- + envelop bij de kassa met wat je kunt bijdragen
Kaarten zijn hier verkrijgbaar. Gebruik de actiecode slow om de kortingkaarten te kopen.
Bekijk hier de folder van het Slow Music Festival.
Een mailing ontvangen over het volgende Slow Music festival? Mail dan naar erikhuele@gmail.com voor opgave.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen