Agenda

naar overzicht

Concert Snowapple in Klein Wetsinge

Zelfgeschreven nummers en eigenzinnige harmonieën

Zondagmiddag 5 maart geeft het Amsterdamse trio Snowapple een concert in de kerk van Klein Wetsinge. De band presenteert TRACKS, een programma over grenzeloos reizen, heimwee en verlangen. De eigenzinnige muziek kenmerkt zich door de driestemmige harmonieën en invloeden uit de pop, folk en klassieke wereld.  

Drie zangeressen
De harde kern van Snowapple wordt gevormd door drie zangeressen/muzikanten met allen een zeer diverse muzikale achtergrond. De roots van Una (zang en mandoline) liggen in de jazz, Laurien (zang en gitaar) maakte carrière in opera en de muzikale achtergrond van Laura (zang en piano) is folk. Ondersteund door de band zorgen de zelfgeschreven nummers en eigenzinnige harmonieën voor een bijzondere sound, die zij zelf beschrijven als een mix van pop/folk/opera. 

Grote festivals
De zangeressen speelden in Nederland onder meer op Oerol, in Paradiso en in de Heineken Music Hall (aftershow Jack Johnson en John Mayer), ze tourden door Europa, langs de oost- en westkust van de Verenigde Staten, door Engeland en door Japan. In Mexico speelden ze meermaals op grote festivals voor 10.000 bezoekers. Voor de live shows werkt Snowapple samen met opkomend modetalent Mo Benchellal, die speciaal voor hun optredens extravagante kostuums ontwerpt.

Muzikanten: Laura Polence (zang/piano), Una Bergin (zang, mandoline), Laurien Schreuder (zang/gitaar), Caroline Kamp (bas) Bart Hoevenaars (Gitaar), Alan 'Gunga' Purves (Percussie) 

De kerk van Klein Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Er is een uitgebreide lunch- en borrelkaart. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied. 

Entree: €10,-
Kaarten zijn telefonisch te bestellen: 06 54 68 54 05 of via e-mail kleinwetsinge@blgroningen.nl

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen