Agenda

naar overzicht

Soundsofmusic: de mooiste Pärt

Kanon Pokajanen

Van 27 oktober tot en met 1 november is het weer tijd voor het festival Soundsofmusic. In de Der Aa-kerk zijn tijdens Soundsofmusic drie concerten. Tijdens het tweede concert staat de muziek van Arvo Pärt centraal. Kanon Pokajanen van Arvo Pärt is een betoverende luisterervaring. Het is een lang boetegezang, een stroom van a capella muziek die zich beweegt door de Der Aa-kerk. Soundsofmusic koos Kanon Pokajanen voor een hommage aan de tachtigjarige grootmeester van de spirituele muziek.

Tijdens het concert is er een bijzondere zandinstallatie te zien in de kerk: aan de gewelven wordt een touw gehangen met een fles zand. Al draaiend strooit de fles zandpatronen op de vloer van de kerk. De harmonieuze patronen die ontstaan combineren wonderwel met het karakter van de muziek die ten gehore wordt gebracht.

Soundsofmusic
Een festival voor nieuwsgierige oren. Dat is volgens de organisatie het festival Soundsofmusic, Het festival belooft bijzondere muziek, op vaak bijzondere locaties. Soundsofmusic biedt jazz, improvisatie, hedendaags klassiek, experimentele projecten en elektronische muziek. Nieuwe composities van jonge talenten en concerten van internationale topmusici wisselen elkaar af.

Cappella Amsterdam
Cappella Amsterdam is een professioneel kamerkoor dat in 1970 opgericht is door Jan Boeke. Sinds 1990 staat het koor onder artistieke leiding van Daniel Reuss. Het telt vijfentwintig leden. Cappella Amsterdam heeft zich toegelegd op zowel moderne als op oude zangtechnieken en legt in het repertoire de nadruk op oude meesters en moderne muziek. Het koor besteedt veel aandacht aan Nederlandse componisten. Maar ook koormuziek van buitenlandse componisten wordt frequent uitgevoerd. 

Uitvoerenden
Cappella Amsterdam
Daniel Reuss - dirigent

Entree: € 22,50
Zie voor meer informatie de website van Soundsofmusic.

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen